Konkurs za dodelu kredita za pčelarstvo

Bez autora
Feb 20 2011

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2011. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule, na sledeći način: za nabavku pčelinjih rojeva minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 5.000 evra. Krediti će se odobravati sa grejs periodom od dve godine i rokom otplate od 18 meseci, a otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima (za vrreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata).

Konkurs za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvoPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2011. godini.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule, na sledeći način:

  • za nabavku pčelinjih rojeva minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 5.000 evra. Krediti će se odobravati sa grejs periodom od dve godine i rokom otplate od 18 meseci, a otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima (za vrreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata);
  • za nabavku novih košnica u standard minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 5.000 evra. Krediti će se odobravati sa grejs periodom od dve godine i rokom otplate od 18 meseci, a otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima(za vrreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata);
  • za nabavku nove opreme za pčelarstvo standard minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 5.000 evra. Krediti će se odobravati sa grejs periodom od dve godine i rokom otplate od 18 meseci, a otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima(za vrreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata);
  • za nabavku kamiona sa prikolicom registrovanom za pčelarenje minimalni iznos kredita je 1.000 evra, a maksimalni 5.000 evra. Krediti će se odobravati sa grejs periodom od dve godine i rokom otplate od 18 meseci, a otplata se vrši u šestomesečnim anuitetima(za vrreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata). Korisnik kredita je u obavezi da nakon odobrenja kredita dostavi Fondu attest vozila od strane ovlašćene ustanove, u roku od 90 dana, od dana puštanja kredita u tečaj.

Pored popunjene prijave, potrebno je podneti i sledeću dokumentaciju:

  • original predračun sa specifikacijom opreme iskazan u dinarskom iznosu;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita ili u slučaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanje garancije (podnosilac prijave ne mora biti i vlasnik nekretnine koja će se staviti pod hipoteku);
  • izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o poljoprivrednom gazdinstvu);
  • originalno uverenje o plaćenom porezu (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti nepokretnosti izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama (ukoliko je predmet hipoteke stambeni objekat).

Prioritet u dodeli kredita će imati učesnici konkursa sa predračunima proizvođača opreme za pčelarstvo.

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču pčelinjih rojeva, košnica i opreme koju bude odabrao učesnik konkursa.

Prijavu sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:
Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad

Sa naznakom “ZA KONKURS“

Rok za konkurisanje je 01.03.2011.

Prijavu i sve dodatne informacije možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik