Konkurs za finansiranje izložbi iz oblasti poljoprivrede

Bez autora
Apr 25 2010

Sekretarijat za privredu će iduće nedelje raspisati konkurs za finansiranje reprezentativnih izložbi iz oblasti poljoprivrede na teritoriji Beograda. Na izložbi će biti izabrani najbolji organizatori, koji će tako dobiti priliku da se afirmišu i predstave posetiocima, kao i da ih uvere u dostignut nivo poljoprivredne proizvodnje. Kriterijumi za izbor reprezentativnih izložbi su uticaj izložbe na razvoj poljoprivrede i privrede u celini, dosadašnje učešće organizatora na izložbama kod nas i u inostranstvu, dodeljena priznanja i diplome, način izlaganja (samostalno ili u saradnji sa drugim izlagačima) i kontinuitet u organizovanju izložbi. Na konkurs mogu da se prijave neprofitne institucije, odnosno privredna društva i ustanove čija je pretežna delatnost poljoprivreda, a koja su sa teritorije Beograda. Predhodnih godina najveći broj izložbi i manifestacija organizovan je u oblasti stočarstva, a poslednjih godina sve je veće interesovanje za organizovanjem izložbi iz drugih oblasti poljoprivrede, pre svega iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, pa i hortikulture...

Konkurs za finansiranje izložbi iz oblasti poljoprivredeSekretarijat za privredu će iduće nedelje raspisati konkurs za finansiranje reprezentativnih izložbi iz oblasti poljoprivrede na teritoriji Beograda.

Na izložbi će biti izabrani najbolji organizatori, koji će tako dobiti priliku da se afirmišu i predstave posetiocima, kao i da ih uvere u dostignut nivo poljoprivredne proizvodnje.

Kriterijumi za izbor reprezentativnih izložbi su uticaj izložbe na razvoj poljoprivrede i privrede u celini, dosadašnje učešće organizatora na izložbama kod nas i u inostranstvu, dodeljena priznanja i diplome, način izlaganja (samostalno ili u saradnji sa drugim izlagačima) i kontinuitet u organizovanju izložbi.

Na konkurs mogu da se prijave neprofitne institucije, odnosno privredna društva i ustanove čija je pretežna delatnost poljoprivreda, a koja su sa teritorije Beograda. Predhodnih godina najveći broj izložbi i manifestacija organizovan je u oblasti stočarstva, a poslednjih godina sve je veće interesovanje za organizovanjem izložbi iz drugih oblasti poljoprivrede, pre svega iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, pa i hortikulture.

Cilj organizovanja izložbi je afirmacija poljoprivredne proizvodnje, podrška ekonomskom razvoju seoskih područja na teritoriji Beograda, jačanje ekonomske snage sela i razvoj preduzetničke svesti. Ovakve manifestacije su istovremeno vidovi saradnje i trgovine u poljoprivredi, doprinose poboljšanju plasmana i proširenju obima proizvodnje, kao i prezentaciji potencijala i inovativnih ideja u oblasti zdrave hrane.

Izložbe iz oblasti stočarstva, kao najzastupljenije, široj javnosti predstavljaju zemljoradnike i zemljoradničke zadruge, organizatore stočarske proizvodnje i njihov rad na selekciji (i veterinarskoj službi). Stočarske izložbe imaju i poseban značaj u okviru selekcije mera za unapređenje stočarstva, popularizaciju ove proizvodnje i stimulaciju njenog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik