Konkurs za izbor "Izuzetne destinacije Evrope" u Srbiji

Bez autora
Apr 01 2014

Turistička organizacija Srbije kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom EDEN (European Destinations of Excellence) raspisuje konkurs za odabir "Izuzetne destinacije Evrope" u Srbiji. Tema ovogodišnjeg EDEN projekta u Srbiji je "Turizam i lokalno nematerijalno kulturno nasleđe", i ima za cilj da identifikuje i nagradi one manje poznate destinacije koje razvijaju i baziraju svoju turističku ponudu na promociji svog teritorijalno-specifičnog nematerijalnog nasleđa, kao što su: rukotvorine, zanati, manifestacije, običaji, gastronomija i slično. Prvi Info dan na kom će svi zainteresovani za učešće na ovom konkursu moći detaljnije da se informišu, održaće se 3. aprila 2014, prvog dana "15. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora" u Nišu na štandu Turističke organizacije Srbije. Konkursom će biti izvršen odabir jedne pobedničke i četiri prateće destinacije najužeg izbora. Izabrane destinacije u Srbiji biće uvršćene u "Mrežu izuzetnih destinacija Evrope" (EDEN Network), čiji ciljevi su stvaranje platforme za razmenu dobrih primera iz prakse među nagrađenim destinacijama i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog turističkog razvoja.

Konkurs za izbor "Izuzetne destinacije Evrope" u SrbijiTuristička organizacija Srbije kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom EDEN (European Destinations of Excellence) raspisuje konkurs za odabir "Izuzetne destinacije Evrope" u Srbiji.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta u Srbiji je "Turizam i lokalno nematerijalno kulturno nasleđe", i ima za cilj da identifikuje i nagradi one manje poznate destinacije koje razvijaju i baziraju svoju turističku ponudu na promociji svog teritorijalno-specifičnog nematerijalnog nasleđa, kao što su: rukotvorine, zanati, manifestacije, običaji, gastronomija i slično.

Prvi Info dan na kom će svi zainteresovani za učešće na ovom konkursu moći detaljnije da se informišu, održaće se 3. aprila 2014, prvog dana "15. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora" u Nišu na štandu Turističke organizacije Srbije.

Konkursom će biti izvršen odabir jedne pobedničke i četiri prateće destinacije najužeg izbora. Izabrane destinacije u Srbiji biće uvršćene u "Mrežu izuzetnih destinacija Evrope" (EDEN Network), čiji ciljevi su stvaranje platforme za razmenu dobrih primera iz prakse među nagrađenim destinacijama i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog turističkog razvoja.

Projekat promoviše modele održivog razvoja turizma u zemljama članicama i kandidatima za članstvo u EU. Sprovodi se na godišnjem nivou sa temom koju bira Evropska komisija, a opšti ciljevi ovog projekta su povećanje vidljivosti manje poznatih turističkih destinacija, stvaranje svesti o raznolikosti i kvalitetu evropske turističke ponude, promocija svih evropskih zemalja i regija, ublažavanje sezonalnosti i usmeravanje turističkog prometa ka netradicionalnim destinacijama, uz podršku održivim formama turizma.

Više informacija možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik