Konkurs za projekte NIP-a u 2012. godini

Bez autora
Nov 02 2011

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić saopštio je danas da je raspisan konkurs za prijavljivanje projekata koji će se naredne godine finansirati iz NIP-a. NIP će najverovatnije raspolagati sa više od osam milijardi dinara za finansiranje isključivo infrastrukturnih projekata, a po usvajanju budžeta za narednu godinu resorno ministarstvo će doneti odluku o tome koji će projekti biti finansirani u 2012. godini. Sredstvima NIP-a biće finansirani samo tehnički spremni projekti, kao i izrada projektno-tehničke i planske dokumentacije za nacionalne i regionalne projekte. Na konkurs će moći da budu prijavljeni i projekti za izgradnju putnih koridora u Srbiji. Za ovu godinu je bilo prijavljeno više od 1.500 projekata, u vrednosti od 90 milijardi dinara, a NIP je u 2011. godini raspolagao sa 6,8 milijardi dinara. Odobreno je bilo oko 200 projekata, dok se ne realizuje samo nekoliko njih zbog toga što lokalne samouprave nisu obezbedile potrebnu dokumentaciju.

Konkurs za projekte NIP-a u 2012. godiniDržavni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić saopštio je danas da je raspisan konkurs za prijavljivanje projekata koji će se naredne godine finansirati iz NIP-a.

NIP će najverovatnije raspolagati sa više od osam milijardi dinara za finansiranje isključivo infrastrukturnih projekata, a po usvajanju budžeta za narednu godinu resorno ministarstvo će doneti odluku o tome koji će projekti biti finansirani u 2012. godini.

Sredstvima NIP-a biće finansirani samo tehnički spremni projekti, kao i izrada projektno-tehničke i planske dokumentacije za nacionalne i regionalne projekte. Na konkurs će moći da budu prijavljeni i projekti za izgradnju putnih koridora u Srbiji.

Đokić je istakao da je za ovu godinu bilo prijavljeno više od 1.500 projekata, u vrednosti od 90 milijardi dinara, a NIP je u 2011. godini raspolagao sa 6,8 milijardi dinara. Odobreno je bilo oko 200 projekata, dok se ne realizuje samo nekoliko njih zbog toga što lokalne samouprave nisu obezbedile potrebnu dokumentaciju.

NIP ove godine kroz različite programe ulaže u nacionalne, regionalne i lokalne infrastrukturne projekte u oblasti saobraćajne, obrazovne, zdravstvene, kulturne i komunalne infrastrukture. Među projektima u 2011. godini su izgradnja kardiohiruške klinike u Nišu, izgradnja vrtića u 15 gradova u Srbiji, tri bulevara u Nišu, obilaznice oko Leskovca, regionalnih i većih saobraćajnica u gradovima poput Valjeva, Užica, Čačka, ali i puteva u manjim opštinama. Takođe, grade se i rekonstruišu sportske školske sale i tereni u 15 gradova i opština, kao podsticaj školskom sportu i razvoju najmlađih. Značajan je i broj projekata iz komunalne oblasti koji sistemski rešavaju probleme vodosnabdevanja i otpadnih voda, dodaje Đokić.

Konkurs je raspisan 28. oktobra, objavljivanjem u "Službenom glasniku", prijava projekata je počela 1. novembra, a rok za podnošenje prijava ističe 15. decembra 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik