Konkurs za sredstva iz ICT PSP

Bez autora
Mar 06 2011

U okviru Programa EU za podršku sprovođenju zakona i strategija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP) srpske firme mogu da konkurišu za sredstva iz tog fonda koji iznosi 115 miliona evra. 1. marta 2011. godine otvoren je peti poziv za srpske firme da konkurišu u okviru programa koji se odnosi na informacione tehnologije. Očekuje se da će srpske firme biti uspešne i da će u konkurenciji sa drugim evropskim kompanijama dobiti projekte, bespovratna sredstva, ostvariti saradnju sa evropskim istraživačkim institucijama i steći iskustvo i reference. Srbija je potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa EU 2009. godine postala članica ovog programa, a prošle godine odobrena su četiri projekta za sedam srpskih firmi.

Konkurs za sredstva iz ICT PSPU okviru Programa EU za podršku sprovođenju zakona i strategija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP) srpske firme mogu da konkurišu za sredstva iz tog fonda koji iznosi 115 miliona evra.

1. marta 2011. godine otvoren je peti poziv za srpske firme da konkurišu u okviru programa koji se odnosi na informacione tehnologije.

Očekuje se da će srpske firme biti uspešne i da će u konkurenciji sa drugim evropskim kompanijama dobiti projekte, bespovratna sredstva, ostvariti saradnju sa evropskim istraživačkim institucijama i steći iskustvo i reference.

Srbija je potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa EU 2009. godine postala članica ovog programa, a prošle godine odobrena su četiri projekta za sedam srpskih firmi. U ovoj godini, Srbija ima mogućnost da napravi odlučujući korak prema članstvu u EU, koja je svim zemljama donela stabilnost i prosperitet.

ICT PSP je program EU i jedan je od tri posebna projekta Okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost (CIP), koji traje od 2007. do 2013. godine i čiji ukupan budžet iznosi 728 miliona evra. Program je usmeren na jačanje malih i srednjih preduzeća, a mogu da učestvuju sva pravna lica, bilo kao koordinatori projekata i projektnog konzorcijuma, bilo kao partneri.

Sredstvima iz ICT PSP programa mogu da budu sufinansirani pilot projekti, razmena najbolje prakse i kreiranje tematskih mreža, analiza politika, njihov razvoj i usklađivanje sa drugim zemljama učesnicama, promocija, komunikacija i širenje informacija o ciljevima programa, kao i projekti od zajedničkog interesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik