Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za informacije

Bez autora
Mar 22 2010

Pokrajinski sekretarijat za informacije najavio je konkurse namenjene sufinansiranju vojvođanskih medija u 2010. godini. Ukupan iznos sredstava koji će biti dodeljen putem ovih konkursa je 24,4 miliona dinara. Resorni sekretarijat rapisuje konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanja u iznosu od 15,9 miliona dinara - za sufinansiranje novih projekata podsticanja javnog informisanja u iznosu od 10 miliona dinara, sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u medijski nedovoljno razvijenim sredinama sa 2,5 miliona dinara i sufinansiranje projekata javnog informisanja afirmacije multikulturalnosti i razvoja višejezičnosti i interkulturalizma u javnim glasilima sa 3,4 miliona dinara. Takođe, raspisan je konkurs kojim je predviđeno sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja u iznosu od 1,5 miliona dinara, kao i konkurs za sufinasiranje tehničko-tehnološkog opremanja javnih glasila u iznosu od 7 miliona dinara, što je je novina u okviru dosadašnjeg konkursnog finansiranja namenjenog medijima.

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za informacijePokrajinski sekretarijat za informacije najavio je konkurse namenjene sufinansiranju vojvođanskih medija u 2010. godini.

Ukupan iznos sredstava koji će biti dodeljen putem ovih konkursa je 24,4 miliona dinara.

Resorni sekretarijat rapisuje  konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanja u iznosu od 15,9 miliona dinara - za sufinansiranje novih projekata podsticanja javnog informisanja u iznosu od 10 miliona dinara, sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u medijski nedovoljno razvijenim sredinama sa 2,5 miliona dinara i sufinansiranje projekata javnog informisanja afirmacije multikulturalnosti i razvoja višejezičnosti i interkulturalizma u javnim glasilima sa 3,4 miliona dinara.

Takođe, raspisan je konkurs kojim je predviđeno sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja u iznosu od 1,5 miliona dinara, kao i konkurs za sufinasiranje tehničko-tehnološkog opremanja javnih glasila u iznosu od 7 miliona dinara, što je je novina u okviru dosadašnjeg konkursnog finansiranja namenjenog medijima.

Pravo da konkurišu na ove konkurse imaju skoro svi mediji, osim kada je reč o javnim servisima i kablovskim distributerima koji dobijaju mesečnu pretplatu, kao i medijskim kućama koje već ostvaruju subvencije Pokrajinskog sekretarijata za informacije, pre svega reč je o pisanim medijima etničkih zajednica. Pravo da konkurišu za ova sredstva neće moći da ostvari ni jedan medij koji nije podneo izveštaj o utrošenim sredstvima iz prethodne godine.

U septembru predstoji još jedna važna konkursna aktivnost, koja se tiče stipendiranja obrazovanja stručnih kadrova neophodnih javnim glasilima.

Tekstovi konkursa, kao i formulari za prijavu, mogu se od 23.03.2010. godine preuzeti na sajtu:www.vojvodina.gov.rs/psinf

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik