Kopaonik na početku sezone privukao blizu 15.000 gostiju

Bez autora
Dec 15 2019

Na Kopaoniku je prošlog vikenda otvorena zimska sezona kroz manifestaciju "ski opening" koja je ove godine, prema rečima upućenih, privukla blizu 15.000 gostiju na tu srpsku planinu. Najveći srpski ski-centar upravo je i prvi koji je skijašima “otvorio svoja vrata” ove godine, ali i ponudio mnogo novina u odnosu na prethodne. Tako je recimo omogućeno skijanje na novih pet kilometara ski staza, a velikim delom je rešen i problem parkiranja u centru zbog izgradnje nove garaže. Pored staza za noćno skijanje i sankanje, po čemu se Srbija izdvaja od regiona, u ponudi gostima ove planine je i sadržaj koji prija i onima koji nisu ljubitelji zimskih sportova, pa se mogu opustiti i na drugačiji način.

Kopaonik na početku sezone privukao blizu 15.000 gostijuNa Kopaoniku je prošlog vikenda otvorena zimska sezona kroz manifestaciju "ski opening" koja je ove godine, prema rečima upućenih, privukla blizu 15.000 gostiju na tu srpsku planinu.

Najveći srpski ski-centar upravo je i prvi koji je skijašima “otvorio svoja vrata” ove godine, ali i ponudio mnogo novina u odnosu na prethodne. Tako je recimo omogućeno skijanje na novih pet kilometara ski staza, a velikim delom je rešen i problem parkiranja u centru zbog izgradnje nove garaže.

Pored staza za noćno skijanje i sankanje, po čemu se Srbija izdvaja od regiona, u ponudi gostima ove planine je i sadržaj koji prija i onima koji nisu ljubitelji zimskih sportova, pa se mogu opustiti i na drugačiji način. Kopaonik, kako su ranije istakli u Turističkoj organizaciji Srbije, ulazi u top pet najposećenijih destinacija za strane turiste u našoj zemlji.

Kako je za "Blic Biznis" rekao Radoš Đorđević, novi direktor “jednog od nezaobilaznih mesta na Kopaoniku” - hotela “Grand”, sezonu "startuju sa popunjenim kapacitetima”.

"Za ski opening svi kapaciteti u hotelu su bili popunjeni, a očekujemo da takvo stanje bude nastavljeno i tokom sezone i da kroz sve sadržaje koje nudimo našim gostima zadržimo status lidera na tržištu", istakao je Đorđević.

On je objasnio da hotel “Grand” već godinama unazad pored skijanja gostima nudi i dodatne sadržaje unutar hotela koji im omogućavaju različito upotpunjeno i zanimljivo iskustvo.

"Gosti kod nas kada završe sa skijanjem, mogu da se opuste ne samo u popularnom spa centru, već i na mnogobrojnim veoma poznatim žurkama koje se ovde organizuju već godinama unazad", ocenio je direktor “Granda”.

Govoreći o ulaganju i novinama koje su uvedene, Đorđević je podsetio da je u hotelu ove godine, kroz investiciju od dva miliona evra, unapređen i poboljšan smeštajni kapacitet.

"Broj soba je smanjen za deset, tako da imamo 191 jednu sobu, a sve sa ciljem da se zapravo dobije veći komfor i kvalitet, kako bi gosti u potpunosti mogli da uživaju. U planu za 2020. godinu su i dodatne investicije jer planiramo kompletno renoviranje spa centra, restorana Garden, a moja neka želja je i da restoran Havanu pozicioniramo kao najbolji na Kopaoniku”, zaključio je Đorđević.

Zimska sezona 2019/2020. je otvorena uz žurku u velikoj dvorani hotela Grand.

On je istakao da je u tom hotelskom kompleksu ove sezone akcenat stavljen na ponudu za decu, pa će tako tokom cele zimske sezone imati celodnevnu animaciju za najmlađe. Deci će na raspolaganju biti kreativne radionice, školice u prirodi, škole skijanja, predstave, maskenbale...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik