Kraljevo dobija jeftiniji prevoz: Grad štedi 30 miliona dinara

Bez autora
Oct 09 2019

Gradski i prigradski prevoz na teritoriji Kraljeva, umesto dosadašnjeg auto-prevoznika "Vulović transport", obavljaće konzorcijum od pet prevoznika. Na čelu konzorcijuma čiji su uslovi između pet ponuđača bili najbolji našla se izraelska firma "Kavim". Tako je odlučilo Gradsko veće a konačnu odluku doneće Skupština Kraljeva. Proces je bio u prekidu zbog žalbe jednog učesnika u postupku, prevoznika ’Trans produkt plus’ iz Beograda, koji je trajao od februara do septembra. Rešenjem Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ova žalba je odbijena, te je proces nastavljen.

Kraljevo dobija jeftiniji prevoz: Grad štedi 30 miliona dinaraGradski i prigradski prevoz na teritoriji Kraljeva, umesto dosadašnjeg auto-prevoznika "Vulović transport", obavljaće konzorcijum od pet prevoznika.

Na čelu konzorcijuma čiji su uslovi između pet ponuđača bili najbolji našla se izraelska firma "Kavim".

Tako je odlučilo Gradsko veće a konačnu odluku doneće Skupština Kraljeva, prenela je RINA.

Proces je bio u prekidu zbog žalbe jednog učesnika u postupku, prevoznika ’Trans produkt plus’ iz Beograda, koji je trajao od februara do septembra.

"Rešenjem Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ova žalba je odbijena, te je proces nastavljen. Ponude su otvorene, vrednovane i na osnovu toga je zaključeno da je najbolja ponuda došla od konzorcijuma koji čine ,Autoprevoz d. o. o. Čačak, Kavim Raška a. d, Kavin d. o. o. Vranje i PUB internacional d. o. o Kraljevo koji su ponudili cenu od 40 dinara po kilometru (bez PDV-a), odnosno 44 dinara sa PDV-om", obrazložio je odluku većnik Milan Milošević.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu trebalo bi da bude potpisan najdalje za tri meseca, što će značiti i jeftiniju vožnju na kraljevačkom području u sledećoj godini.

Umesto dosadašnjih 59 dinara po pređenom kilometru, koliko je iznosila dotacija grada prevozniku "Vulović transport" iz Kragujevca, ubuduće bi se izdvajalo 44 dinara po pređenom kilometru. To će predstavljati i budžetsku uštedu od tridesetak miliona dinara za godinu dana, a angažovanje novog prevoznika odnosi se na period od 10 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik