Kreće navala skijaša na Kopaonik

Bez autora
Dec 05 2013

Skijaška sezona na Kopaoniku počela je ranije nego što je počinjala dosad, ne samo zahvaljujući snegu, već i sistemu za prirodno osnežavanje, tako da su staze za skijaše bile spremne 27. novembra. Sezona na ovoj planini zvanično počinje za vikend, kada se tradicionalno organizuje "ski-opening". Ski-centar Kopaonik trenutno je najsavremeniji centar takve vrste u regionu jer ima najbolju opremu. Zato se očekuje jedna od najboljih sezona u istoriji "Skijališta Srbije". Sezonski ski-pas za decu snižen je za 30 odsto, a biće organizovane, kao i lane, nedelje za dame, parove i porodice, kada su jeftiniji smeštaj, ski-oprema, ski-pas i usluge instruktora. Šestodnevni ski-pas za odrasle staje 10.700 dinara, a za decu 7.200 dinara. Dvodnevna karta je 4.400, a za decu 3.100 dinara. Ski-pas će biti najskuplji u jeku sezone - tokom novogodišnjih praznika i zimskog raspusta, kada će roditelji šestodnevni ski-pas plaćati 11.550, a deca 8.050 dinara.

Kreće navala skijaša na KopaonikSkijaška sezona na Kopaoniku počela je ranije nego što je počinjala dosad, ne samo zahvaljujući snegu, već i sistemu za prirodno osnežavanje, tako da su staze za skijaše bile spremne 27. novembra.

Sezona na ovoj planini zvanično počinje za vikend, kada se tradicionalno organizuje "ski-opening". Ski-centar Kopaonik trenutno je najsavremeniji centar takve vrste u regionu jer ima najbolju opremu. Zato se očekuje jedna od najboljih sezona u istoriji "Skijališta Srbije".

- Sezonski ski-pas za decu snižen je za 30 odsto, a biće organizovane, kao i lane, nedelje za dame, parove i porodice, kada su jeftiniji smeštaj, ski-oprema, ski-pas i usluge instruktora - poručuje Dejan Ljevnaić, v.d. direktora "Skijališta Srbije".

Šestodnevni ski-pas za odrasle staje 10.700 dinara, a za decu 7.200 dinara. Dvodnevna karta je 4.400, a za decu 3.100 dinara. Ski-pas će biti najskuplji u jeku sezone - tokom novogodišnjih praznika i zimskog raspusta, kada će roditelji šestodnevni ski-pas plaćati 11.550, a deca 8.050 dinara. Najbolje će, međutim, proći oni koji su do oktobra uplatili zimovanje, jer su popusti bili primamljivi, pa je dobar deo hotelskih kapaciteta već popunjen.

Zimski sportski centar na Kopaoniku spremno dočekuje predstojeću turističku sezonu. Na planini je krajem novembra boravila grupa od 600 gostiju, a u prvoj nedelji decembra stiglo ih je još nekoliko hiljada.

- Tako velika navala turista na Kopaonik predstavlja svojevrsni rekord u proteklih pet godina, kao i početak skijaške sezone u novembru - smatra Nikola Avram, direktor "MK mauntin rizorta".

- Promociju smo temeljili na gostima iz Rusije i Rumunije, kojih je sve više na popularnom "Kopu".

Nedelju dana (smeštaj, polupansion, skijašnica) u porodičnom hotelu "Anđela" u januaru će koštati od 360 evra za odrasle, dok deca imaju od 30 do 50 odsto popusta. Drugo dete će, uglavnom, boraviti besplatno. Smeštaj u decembru, februaru i martu biće znatno jeftiniji, a sa "animacijskom karticom" tokom čitave zime plaćaće upola cene ski-pas, usluge instruktora, ski-opremu i animacijsku ponudu. Takođe, postoje i porodične, sportske i "pet-frendli" kartice.

Najam apartmana u "Konacima" se, tradicionalno, najviše isplati, jer četvorokrevetni apartman košta od 58 evra. Takođe, obezbeđene su i razne promocije, poput "platiš pet a boraviš sedam dana".

"Ski-opening" na Staroj planini biće održan 12. decembra, a na Torniku je zakazan za 20. decembar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik