"Makan" je stigao

Bez autora
Apr 22 2014

"Porše makan" prvi je kompaktni terenac (SUV model) iz renomirane fabrike "Porše". Nedavno je svečano predstavljen i u Srbiji. Radi se o "čistokrvnom" "poršeu", čiji su glavni aduti vozne karakteristike i performanse, ali i robustan, atletski izgled. Dizajn karoserije izveden je po ugledu na veći "kajen", ali i pored toga ovo vozilo donosi mnogobrojne inovacije, među kojima proizvođač posebno ističe preuzimanje stilskih elemenata s modela "918 spajder". "Makan" je dugačak 4,67 m, širok 1,92 m i visok 1,62 m, dok međuosovinski razmak iznosi 2,8 m. "Makanov" sportski DNK je momentalno prepoznatljiv pri prvom pogledu na enterijer. Sofisticirane linije, precizni prelazi i visokokvalitetna izrada kreiraju skladan spoj sportskog kvaliteta i elegancije. Svi elementi napravljeni su od najkvalitetnijih materijala: alkantara, kože, brušenog aluminujuma, karbonskih vlakana i tamne orahovine.

"Makan" je stigao"Porše makan" prvi je kompaktni terenac (SUV model) iz renomirane fabrike "Porše". Nedavno je svečano predstavljen i u Srbiji. Radi se o "čistokrvnom" "poršeu", čiji su glavni aduti vozne karakteristike i performanse, ali i robustan, atletski izgled.

Dizajn karoserije izveden je po ugledu na veći "kajen", ali i pored toga ovo vozilo donosi mnogobrojne inovacije, među kojima proizvođač posebno ističe preuzimanje stilskih elemenata s modela "918 spajder". "Makan" je dugačak 4,67 m, širok 1,92 m i visok 1,62 m, dok međuosovinski razmak iznosi 2,8 m.

"Makanov" sportski DNK je momentalno prepoznatljiv pri prvom pogledu na enterijer. Sofisticirane linije, precizni prelazi i visokokvalitetna izrada kreiraju skladan spoj sportskog kvaliteta i elegancije. Svi elementi napravljeni su od najkvalitetnijih materijala: alkantara, kože, brušenog aluminujuma, karbonskih vlakana i tamne orahovine. Komforna sportska sedišta podešavaju se u 18 položaja, a tu su i panorama krov, BOS saraund sistem ozvučenja sa 14 zvučnika ukupne jačine 545 vati i snažna i multifunkcionalna "Poršeova" PCM tabla sa instrumentima za audio, navigaciju i komunikaciju. Svi modeli imaju četvorostruki završetak izduvnog sistema, koji je kod standardnih verzija kružnog oblika, dok "turbo" model ima agresivnije četvorougaone izduvne cevi. Agresivnom izgledu posebno doprinose točkovi najmanjeg promera od 18 inča, dok se opciono nude i felne čiji je prečnik 21 inč. Sve verzije modela "makan" standardno su opremljene poslednjom generacijom "Poršeovog" pogona na sva četiri točka, a kao deo serijske opreme nudi se i PTM sistem za pravilnu raspodelu obrtnog momenta po osovinama i točkovima.

"Porše" predstavlja svojim kupcima tri verzije krosovera "makan", s tri različita motora. Verziju "makan S" pokreće trolitarski V6 biturbo benzinski motor od 340 konjskih snaga. On obezbeđuje ubrzanje do 100 km/čas za 5,4 sekunde (5,2 s paketom "sport hrono") i maksimalnu brzinu od 254 km/čas.

Model "makan S dizel" pokreće trolitarski V6 dizel agregat od 250 konjskih snaga, koji obezbeđuje ubrzanje do 100 km/čas za 6,3 sekunde (6,1 s paketom "sport hrono") i maksimalnih 230 km/čas.

U ponudi je zasad najinteresantniji "makan turbo", koji pokreće 3,6-litarski V6 motor od 400 "konja", što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/čas za 4,8 sekundi (4,6 s paketom "sport hrono") i maksimalnih 269 km/čas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik