Na Staroj planini radi novi četvorosed

Bez autora
Feb 13 2012

U ski centru Stara planina uspešno su završena testiranja nove četvorosedne žičare Babin zub i veznog ski lifta Rudine na novom delu skijališta, čime je u potpunosti realizovan plan za ovu ski sezonu. Obe instalacije su danas puštene u rad, tako da su sada, nove staze i ski putevi iz pravca Jabučkog ravništa, povezani sa već postojećim stazama i instalacijama na lokaciji Konjarnik. Na ovaj način je, u sistem skijališta, uključeno svih 13 kilometara odlično pripremljenih staza i ski puteva, što će skijašima u ski centru Stara planina omogućiti vrhunsko skijanje. Nova četvorosedna žičara je kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kretaće se brzinom 2,6 metara u sekundi, trasom dužine 963 metara. Ski centar Stara planina je od ove sezone bogatiji i za novu osmosednu gondolu, prvu u Srbiji, koja je počela sa radom 16. januara.

Na Staroj planini radi novi četvorosedU ski centru Stara planina  uspešno su završena testiranja nove četvorosedne žičare Babin zub i veznog ski lifta Rudine na novom delu skijališta, čime je u potpunosti realizovan plan za ovu ski sezonu.

Kako je saopšteno iz “Skijališta Srbije”, obe instalacije su danas puštene u rad, tako da su sada, nove staze i ski putevi iz pravca Jabučkog ravništa, povezani sa već postojećim stazama i instalacijama na lokaciji Konjarnik. Na ovaj način je, u sistem skijališta, uključeno svih 13 kilometara odlično pripremljenih staza i ski puteva, što će skijašima u ski centru Stara planina omogućiti vrhunsko skijanje.

Nova četvorosedna žičara je kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kretaće se brzinom 2,6 metara u sekundi, trasom dužine 963 metara.

Ski centar Stara planina je od ove sezone bogatiji i za novu osmosednu gondolu, prvu u Srbiji, koja je počela sa radom 16. januara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik