Neispravno 1.129 prehrambenih proizvoda biljnog porekla

Bez autora
May 03 2010

Poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u martu i aprilu 2010. godine, izvršila je akcijsku kontrolu kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda biljnog porekla u maloprodajnim objektima u 96 opština na teritoriji Republike Srbije. Tada je vršena provera deklarisanja i rokova trajanja prehrambenih proizvoda kao što su: hleb, pecivo, testenine, žito, brašno, šećer, ulje, margarin, sveže voće i povrće, voćni sokovi, kafa, čaj, začini, kakao, krem i čokoladni proizvodi, dodatak jelima, supe, sosovi i drugo. Prekontrolisano je oko 140.000 vrsta artikala od kojih je kod 1.129 proizvoda istekao rok trajanja ili deklaracija nije bila u skladu sa propisima, odnosno broj proizvoda koji ne odgovaraju važećim pravilnicima se kreće ispod jedan posto. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 256 rešenja o zabrani prometa, podneto je 275 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 72 prijave za privredni prestup.

Neispravno 1.129 prehrambenih proizvoda biljnog poreklaPoljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u martu i aprilu 2010. godine, izvršila je akcijsku kontrolu kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda biljnog porekla  u maloprodajnim objektima u 96 opština na teritoriji Republike Srbije.

Tada je vršena provera deklarisanja i rokova trajanja prehrambenih proizvoda kao što su: hleb, pecivo, testenine, žito, brašno, šećer, ulje, margarin, sveže voće i povrće, voćni sokovi, kafa, čaj, začini, kakao, krem i čokoladni proizvodi, dodatak jelima, supe, sosovi i drugo.

Prekontrolisano je oko 140.000 vrsta artikala od kojih je kod 1.129 proizvoda istekao rok trajanja ili deklaracija nije bila u skladu sa propisima, odnosno broj proizvoda koji ne odgovaraju važećim pravilnicima se kreće ispod jedan posto.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 256 rešenja o zabrani prometa, podneto je 275 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 72 prijave za privredni prestup.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik