Niška Banja - i Lečenje i zabava

Bez autora
Jul 09 2012

Odmorište cara Konstantina i srpskih kraljeva, banja lekovite vode, zdravlja i lepote, decenijama je „živa zgoda“ ne samo za Nišlije, već i za hiljade gostiju iz zemlje i inostranstva. Blizu 15.000 posetilaca od početka ove godine, samo je jedan od pokazatelja, koji ovaj čarobni kutak desetak kilometara od Niša, svrstavaju među najposećenije srpske banje ove sezone. Ovogodišnju sezonu Niška Banja, a pogotovo njen centralni deo, dočekala je u potpuno novom ruhu. Potpuno je rekonstruisan centralni park u koga su se uselili mnogobrojni sadržaji, od zelenih površina i klupa do popločanih pešačkih staza i betonskih krugova za okupljanje najmlađih banjskih gostiju. Najveću promenu pretrpeo je potok sa toplom vodom koji teče od česme „Tri kralja“ do hotela „Radon“, okosnice zdravstvenog turizma.

Niška Banja - i Lečenje i zabavaOdmorište cara Konstantina i srpskih kraljeva, banja lekovite vode, zdravlja i lepote, decenijama je „živa zgoda“ ne samo za Nišlije, već i za hiljade gostiju iz zemlje i inostranstva. Blizu 15.000 posetilaca od početka ove godine, samo je jedan od pokazatelja, koji ovaj čarobni kutak desetak kilometara od Niša, svrstavaju među najposećenije srpske banje ove sezone.

Ovogodišnju sezonu Niška Banja, a pogotovo njen centralni deo, dočekala je u potpuno novom ruhu.

Potpuno je rekonstruisan centralni park u koga su se uselili mnogobrojni sadržaji, od zelenih površina i klupa do popločanih pešačkih staza i betonskih krugova za okupljanje najmlađih banjskih gostiju. Najveću promenu pretrpeo je potok sa toplom vodom koji teče od česme „Tri kralja“ do hotela „Radon“, okosnice zdravstvenog turizma.

Ova banja pruža širok spektar mogućnosti prevencije, lečenja i rehabilitacije bolesnika oba pola, svih starosnih doba...

Lekovite vode potiču iz tri izvora, a njihova temperatura se kreće između 36 i 38 stepeni Celzijusovih.

Osim zdravstveno-rekreativnog, Niška Banja koristi sve postojeće uslove i za organizovanje sportskog turizma (ima teniske terene, otvoreni i zatvoreni teren za košarku, rukomet...), a tu su i startni tereni za paraglajding. Kongresni turizam takođe je vrlo razvijen.

- Naš institut se bavi prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom kardiovaskularnih i reumatskih bolesti - kaže direktor, prof. dr Aleksandar Dimić.

- Sva tri bolnička odeljenja, kardiologija, reumatologija i ortopedija, izuzetno su dobro opremljeni savremenim medicinskim aparatima.

Smeštajni kapaciteti instituta su 560 ležajeva, raspoređenih u stacionarima „Radon“, „Zelengora“ i „Terme“. Tokom cele godine sve je 100 odsto popunjeno, uz napomenu da je 470 ležajeva umreženo (plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje), dok ostatak plaćaju gosti - pacijenti iz svog džepa.

U stacionaru „Radon“ posebno su ponosni i na velnes i spa-centar, površine oko 400 kvadrata, gde su na raspolaganju od đakuzi bazena i sauna do masaža i velvet kreveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik