Nova šansa za poljoprivrednike

Bez autora
Jan 24 2013

Više od četiri hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Beograda daće se u zakup na osnovu raspisanog oglasa Sekretarijata za poljoprivredu. Na ovaj način grad Beograd, kao i prethodnih godina, podstiče razvoj poljoprivrede, a individualnim poljoprivrednim proizvođačima i pravnim licima daje se mogućnost da prošire svoje kapacitete i tako postanu konkurentniji na tržištu. Planirano je davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ukupne površine od oko 4.449 hektara. Zemljišta se nalaze na području opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica. Obuhvaćeno je Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2012. godinu.

Nova šansa za poljoprivrednikeViše od četiri hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Beograda daće se u zakup na osnovu raspisanog oglasa Sekretarijata za poljoprivredu.

Na ovaj način grad Beograd, kao i prethodnih godina, podstiče razvoj poljoprivrede, a individualnim poljoprivrednim proizvođačima i pravnim licima daje se mogućnost da prošire svoje kapacitete i tako postanu konkurentniji na tržištu.

Planirano je davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ukupne površine od oko 4.449 hektara. Zemljišta se nalaze na području opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica. Obuhvaćeno je Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2012. godinu, rekao je gradski sekretar za poljoprivredu Aleksandar Janković.

Prema oglasu, pravo učešća u javnom nadmetanju ima pravno i fizičko lice koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i ima aktivan status. Zemljište se daje u zakup isključivo za poljoprivrednu proizvodnju i ne može se koristiti u druge svrhe niti se može davati u podzakup.

Preuzimanje formulara prijave i adresirane koverte odnosno štampane nalepnice sa adresom Gradske uprave grada Beograda, kao i uvid u dokumentaciju u vezi sa katastarskim parcelama u državnoj svojini koje se daju u zakup, može se izvršiti svakog radnog dana od 9 do 16 časova u Sekretarijatu za poljoprivredu, Ulica kraljice Marije 1, XVII sprat, kancelarija 1710. Pisane ponude dostavljaju se na pisarnicu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije 1, najkasnije do 7. februara u 16 časova.

Javno otvaranje ponuda za davanje u zakup zemljišta održaće se u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6, prema rasporedu utvrđenom u oglasu. Kompletan tekst oglasa zainteresovani mogu da vide sutra na sajtu grada Beograda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik