Novi Dacia Logan MCV - savremen i praktičan karavan

Bez autora
Apr 18 2013

Dacia svoju ponudu porodičnih automobila zaokružuje novim Loganom MCV, velikim karavanom male cene. Nakon Lodgyja, modularnog MPV-a s pet ili sedam sedišta, i Dokkera, praktičnog auta sa pet sedišta za slobodno vreme, koji ima i poslovnu verziju, novi Logan MCV je još jedna potvrda Dacijine verodostojnosti kada je reč o prostranim, praktičnim vozilima. Ovaj prostrani karavan sa pet sedišta je namenjen vozačima koji traže udoban, praktičan automobil sa mnogo mesta (za putnike i u prtljažniku) za svakodnevne potrebe i slobodno vreme. Privlačan dizajn i savremena oprema ga čine vrednim dodatkom poslednjoj generaciji Dacijinih automobila. Dizel verzije nude vrlo razumnu potrošnju goriva, oko 3,8 litara na 100 km.

Novi Dacia Logan MCV - savremen i praktičan karavanDacia svoju ponudu porodičnih automobila zaokružuje novim Loganom MCV, velikim karavanom male cene.

Nakon Lodgyja, modularnog MPV-a s pet ili sedam sedišta, i Dokkera, praktičnog auta sa pet sedišta za slobodno vreme, koji ima i poslovnu verziju, novi Logan MCV je još jedna potvrda Dacijine verodostojnosti kada je reč o prostranim, praktičnim vozilima.

Ovaj prostrani karavan sa pet sedišta je namenjen vozačima koji traže udoban, praktičan automobil sa mnogo mesta (za putnike i u prtljažniku) za svakodnevne potrebe i slobodno vreme. Privlačan dizajn i savremena oprema ga čine vrednim dodatkom poslednjoj generaciji Dacijinih automobila. Dizel verzije nude vrlo razumnu potrošnju goriva, oko 3,8 litara na 100 km.

Robustan, privlačan dizajn

Novi Logan MCV krasi novi Dacijin vizuelni identitet u kome su naglašeni snaga i robusnost.

Novi Logan MCV se ponosi privlačnim dizajnom, ali i rekordno velikom nosivošću (prtljažnik ima zapreminu od 573 l) i raskošnim dimenzijama (dužina od 4,49 m, 430 mm više od novog Sandera, i mogućnost prevoza predmeta dugih do 2,7 m).

Spolja, novi Dacia Logan MCV ima odlučan izgled s obeležjima poput krovnih nosača koji odišu snagom i poletom. Crna maska iznad zadnjih svetala pojačava utisak prostranosti i robusnosti.

Novi Logan MCV spolja izgleda čvrsto i izdržljivo, a takva je i unutrašnjost koja odiše visokim nivoom kvaliteta. Dačijin dizajnerski tim je posebnu pažnju posvetio tome da unutrašnjost novog Logana MCV ispuni očekivanja kupaca o upotrebljivosti. Sasvim prilagodljivi sedište vozača i upravljač (na nekim verzijama) omogućavaju udoban vozački položaj. Prekidači su ergonomski razmešteni, sve su komande smeštene na upravljaču ili u njegovoj neposrednoj blizini.

Unutrašnjost je pametno uređena pa nudi praktična i lako dostupna mesta za odlaganje stvari, poput pretinaca u prednjim i zadnjim vratima i na vrhu armaturne ploče, zapremine od čak 16 l. Poklopac prtljažnog prostora (na nekim verzijama) ima čvrst gornji deo koji se takođe može koristiti za odlaganje stvari. Zadnja klupa koja se jednostavno može preklopiti u razmeri 2/3-1/3 je standardna u svim verzijama i omogućava maksimalnu prilagodljivost.

Novi motori, sa još boljim odnosom ekonomičnosti i performansi

Poput novog Logana i novog Sandera, novi Logan MCV na izbor nudi dva benzinska motora: 1.2 16v 75, svestran i ekonomičan u pogledu nabavne cene i troškova održavanja, kao i potpuno novi TCe 90, trocilindarski benzinski motor sa turbopunjačem koji otelotvorava odlike motora grupe Renault. TCe 90 je perolako čudo koje teži 15 kilograma manje od konvencionalnog motora iste snage. Ima žustra, uglađena ubrzanja koja kombinuje sa zavidno malom potrošnjom goriva (5 l/100 km) i emisijom CO2 (116 g/km).

Kombinovanjem niske potrošnje goriva sa rekordnom zapreminom prtljažnog prostora od 573 litra, novi Logan MCV nudi najbolji odnos između potrošnje i nosivosti, što ga čini najboljim izborom za kupce koji žele veliku nosivost po maloj ceni.

Novi Logan MCV je takođe dostupan sa dva 1.5 dCi dizel motora snage od 66 kW (90 KS) ili 55 kW (75 KS) koji udovoljavaju normama Euro 5. 1.5 dCi je najprodavaniji Renaultov motor, poznat po pouzdanosti, performansama i ekološkim karakteristikama. Nedavne prerade su dodatno poboljšale ubrzanje, dok je potrošnja od 3,8 l/100 km ostala među najmanjima u klasi, što rezultira emisijom CO2 od samo 99 g/km.

Istovremeno, Dacia nastavlja da promoviše autoplin (LPG) kao ekonomičnu alternativu dizelu. U nekim zemljama je novi Logan MCV dostupan s 1,2-litarskim, 16-ventilskim motorom od 75 KS koji pokreću benzin i LPG radi još manjih troškova upotrebe i smanjenja emisije CO2 na 120 g/km sa plinskim pogonim. Kao i kod ostalih Dačijinih vozila na plin, vozač jednostavnim mehanizmom bira između benzina i plina. S obzirom na to da je plin jeftiniji, očito je da je reč o štedljivijoj opciji. Otprilike jedan od deset Dačijinih automobila (proizvedenih u fabrici Pitesti) pokreće autoplin. To je potvrda verodostojnosti Dacijinih napora da na tržište uvede konkurentne tehnologije visoke efikasnosti.

U skladu sa Dacijinim načelom ponude više za manje, novi Logan MCV raspolaže novom, funkcionalnom, korisnom opremom jednostavnom za upotrebu, koja je predstavljena na Lodgyju, Dokkeru, novom Loganu i novom Sanderu.

Novi Logan MCV, poput novog Logana i Sandera, je opremljen i mnogim sigurnosnim poboljšanjima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik