Novi Ford Mondeo

Bez autora
Jul 03 2012

O novom Fordu Mondeo nismo čuli mnogo od početka 2012. godine kada je američka kompanija objavila dve fotografije budućeg modela za evropsko tržište. Premijera se očekuje u septembru, u okviru auto-salona u Parizu, a u međuvemenu Ford je nastavio se testiranjem prototipova ovog automobila. Novi Ford Mondeo imaće agresivniji izgled u odnosu na aktuelnu verziju, zahvaljujući dizajnu prednjeg dela automobila. Ovde dominira maska hladnjaka koja stilski podeća na onu kod Aston Martina. Ukupnom sportskom utisku doprinose i nove svetlosne grupe, profil haube i spoljni retrovizori. Što se tiče pogonskih agregata, Mondeo će u ponudi imati dva benzinska turbo-punjena EcoBoost motora, od 1.6 i 2.0 litra, kao i tri TDCI dizelaša od 1.6, 2.0 i 2.2 litra.

Novi Ford MondeoO novom Fordu Mondeo nismo čuli mnogo od početka 2012. godine kada je američka kompanija objavila dve fotografije budućeg modela za evropsko tržište. Premijera se očekuje u septembru, u okviru auto-salona u Parizu, a u međuvemenu Ford je nastavio se testiranjem prototipova ovog automobila.

Novi Ford Mondeo imaće agresivniji izgled u odnosu na aktuelnu verziju, zahvaljujući dizajnu prednjeg dela automobila. Ovde dominira maska hladnjaka koja stilski podeća na onu kod Aston Martina.

Ukupnom sportskom utisku doprinose i nove svetlosne grupe, profil haube i spoljni retrovizori.

Što se tiče pogonskih agregata, Mondeo će u ponudi imati dva benzinska turbo-punjena EcoBoost motora, od 1.6 i 2.0 litra, kao i tri TDCI dizelaša od 1.6, 2.0 i 2.2 litra.

Evropskom tržištu bi mogli da budu ponuđeni i Hybrid i Hybrid Plug-in verzije novog Mondea, ali Ford o tome još uvek nije doneo definitivnu odluku.

Američki proizvođač nedavno je objavio i da će nova vrsta zadnjih sigurnosnih pojaseva, koja u sebi kombinuje standardni pojas sa tehnologijom vazdušnog jastuka, svoju pemijeru imati upravo na Mondeu.

Nova generacija Forda Mondeo sedan trebalo bi da se pojavi u prodajnim salonima u Evropi početkom 2013. godine, a kupcima će kasnije biti ponuđena i karavan verzija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik