Novi Huavej "mate 30" izlazi na tržište bez "Guglovih" aplikacija

Bez autora
Sep 17 2019

Pametni telefon Huavej “mate 30” koji će se pojaviti na tržištu krajem sedmice, neće imati „Guglove“ aplikacije „Jutjub“, „Gugl maps“, „Džimejl“, ali u kineskoj kompaniji tvrde da će biti načina da se do njih dospe. „Gugl“ je prošlog meseca potvrdio da će drugi najveći svetski proizvođač pametnih telefona predstaviti novi telefon bez paketa njihovih aplikacija, kao rezultat američke zabrane trgovanja, koja sprečava saradnju sa kompanijom „Huavej“. Zabrana saradnje sa kineskom firmom usledila je pošto su američke vladine agencije izrazile zabrinutosti da bi njene uređaje kineska država mogla koristiti za špijuniranje. Nedostatak „Guglovih“ aplikacija takođe znači da "mate 30" neće imati „Gugl plej“ prodavnicu.

Novi Huavej “mate 30” izlazi na tržište bez „Guglovih“ aplikacijaPametni telefon Huavej “mate 30” koji će se pojaviti na tržištu krajem sedmice, neće imati „Guglove“ aplikacije „Jutjub“, „Gugl maps“, „Džimejl“, ali u kineskoj kompaniji tvrde da će biti načina da se do njih dospe.

„Gugl“ je prošlog meseca potvrdio da će drugi najveći svetski proizvođač pametnih telefona predstaviti novi telefon bez paketa njihovih aplikacija, kao rezultat američke zabrane trgovanja, koja sprečava saradnju sa kompanijom „Huavej“.

Zabrana saradnje sa kineskom firmom usledila je pošto su američke vladine agencije izrazile zabrinutosti da bi njene uređaje kineska država mogla koristiti za špijuniranje, prenosi independent.co.uk.

Nedostatak „Guglovih“ aplikacija takođe znači da "mate 30" neće imati „Gugl plej“ prodavnicu.

Izvršni direktor „Huaveja“ Ričard Ju, rekao je novinarima u Berlinu, da postoji rešenje koje će vlasnicima telefona olakšati pristup svim aplikacijama za Android uređaje.

Jedan od primera za premošćavanje problema je kineska aplikacija „Meizu“ softvera, koja korisnicima nudi korisnicima mogućnost preuzimanja „Guglovih“ aplikacija i usluga.

Inače, većina „Guglovih“ usluga je u Kini blokirana zbog stroge internet cenzure, što znači da „Huavej“ može koristiti drugu, rivalsku verziju u matičnoj državi.

„Huavej“ se u prošlosti uveliko oslanjao na američke softver kompanije, kada je reč o uređajima koji se prodaju na američkom i evropskom tržištu.

"Mate 30" će biti predstavljen 19. septembra u Minhenu, a spekuliše se da će novi telefon imati nekoliko kamera i da će podržavati 5G konekciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik