Novi Passat u prodajnim salonima do kraja godine

Bez autora
May 25 2014

Volkswagen je otkrio prve zvanične crteže i detalje sljedeće generacije modela Passat, koji će najvjerovatnije biti predstavljen do kraja godine. Iako skice ne pružaju potpuno vjernu sliku novog Passata, one su dobar pokazatelj kako će izgledati neki detalji na automobilu kada bude zvanično predstavljen. Volkswagen je poznat po tome što ne mijenja previše dizajn svojih modela u odnosu na prethodnu generaciju. Ipak, zahvaljujući drugačijim farovima i maski hladnjaka, čini se da će novi Passat imati izgled koji će pored konzervativnih kupaca privući i ljubitelje automobila sportskog dizajna. Sportski stilski pristup prati i siluetu i zadnji dio automobila, pa Passat na skicama podsjeća na kupe-limuzinu.

Novi Passat u prodajnim salonima do kraja godineVolkswagen je otkrio prve zvanične crteže i detalje sljedeće generacije modela Passat, koji će najvjerovatnije biti predstavljen do kraja godine.

Iako skice ne pružaju potpuno vjernu sliku novog Passata, one su dobar pokazatelj kako će izgledati neki detalji na automobilu kada bude zvanično predstavljen.

Volkswagen je poznat po tome što ne mijenja previše dizajn svojih modela u odnosu na prethodnu generaciju. Ipak, zahvaljujući drugačijim farovima i maski hladnjaka, čini se da će novi Passat imati izgled koji će pored konzervativnih kupaca privući i ljubitelje automobila sportskog dizajna.

Sportski stilski pristup prati i siluetu i zadnji dio automobila, pa Passat na skicama podsjeća na kupe-limuzinu.

Lukovi iznad točkova i velike alu felge na skici su očigledno prenaglašeni ali bi produkcijski model mogao da zadrži trapezoidne hromirane završetke izduvnih cijevi.

Prema najavama, Volkswagen će kupcima ponuditi i novi dizajn unutrašnjosti, "head-up" displej, digitalnu instrument tablu sa velikim ekranom od 12,3 inča, umjesto klasične analogne, kao i novu generaciju multimedijalnog sistema koji će moći da se sinhronizuje sa smartphone uređajima.

Ponuda benzinskih motora obuhvataće agregate u rasponu od 120 do 280 ks.

Za 2015. planirana je i plug-in hibridna verzija koja će koristiti 1.4 litarski benzinski TSI motor i elektromotor sa 102 ks (75 kW). Kombinovana snaga ovog Passata iznosiće 204 ks (150 kW), a autonomija kretanja na električni pogon oko 50 km.

Među pogonskim jedinicama naći će se i novi čevorocilindrični twin-turbo 2.0 TDI sa 240 ks (176 kW) i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor će biti povezan sa sedmobrzinskim DSG mjenjačem, a ova verzija Passata imaće pogon na sva četiri točka.

Prema najnovijim informacijama, nova generacija Volkswagnove limuzine srednje klase biće predstavljena nešto ranije nego što se očekivalo, pa bi premijera mogla da bude već na jesen. U tom slučaju, novi Passat stigao bi u prodajne salone do kraja 2014.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik