Novi stambeni kompleks na mestu bivše firme za liftove "David Pajić Daka"

Bez autora
Jan 09 2020

U Venizelosovoj ulici broj 29 (bivše Đure Đakovića) u Beogradu počinje izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Novi Dorćol".

Na površini parcele od 2 hektara prostiraće se kompleks od oko 100.000 kvadratnih metara. Novi Dorćol će imati preko 500 moderno stanova organizovanih u različite strukture sa lokalima u prizemlju, a objekti će biti okruženi sa više od 4.000 m² zelenih površina.

Predviđena je izgradnja više od 700 parking mesta raspoređenih u dvoetažnoj garaži. Vrednost investicije iznosi preko 130 miliona evra, a investitor je "Deka inženjering", kompanija koja je izgradila A Blok na Novom Beogradu. Nije saopšteno koliko će koštati kvadrat.

Novi Dorćol nudi moderan koncept stanovanja i prilagođen je savremenim zahtevima života, stoga će budući stanari moći da uživaju u SPA centru sa bazenom u okviru kompleksa, kao i u ostalim pratećim sadržajima kao što su restoran, kafići, vrtić i druge uslužne delatnosti.

U prvoj građevinskoj fazi predviđena je izgradnja šest lamela i obuhvataće 225 stambenih jedinica, zajedno sa poslovnim prostorima i adaptacijom nekadašnje "Platnare". Završetak prve faze očekuje se sredinom 2021. godine.

Na mestu Novog Dorćola začet je centar tekstilne industrije otvaranjem "Prvog kraljevskog povlašćenog preduzeća za preradu kudelje i pamuka" Alekse Obradovića i kompanije” krajem 19. veka, a nakon Drugog svetskog rata na istom mestu je izgrađena fabrika liftova "David Pajić Daka", koja je nazvana po jednom od najistaknutijih narodnih heroja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik