Obilićev venac skuplji od Beograda na vodi: Gde je cena kvadrata najviša?

Bez autora
Dec 02 2019

Tržište nekretnina u Srbiji iz godine u godinu beleži rast. Najviše prosečne cene standardno dostižu stanovi u centru Beograda, gde je kvadrat u proseku skuplji od 3.000 evra. Verovatno ne čudi što su nekretnine najskuplje na Obilićevom vencu, gde je prosek po kvadratu 3.101 evro. Sledi Topličin venac sa cenom od 3.027, dok je na lokaciji ’Beograd na vodi’ prosečna cena kvadrata 2.958 evra", navode na sajtu za oglašavanje nekretnina Četiri zida, koji daje prikaz raspona prosečnih cena kvadrata za traženi deo grada. Zanimljivo je da se u pojedinim krajevima znatno razlikuju prosečne cene stanova i kuća.

Obilićev venac skuplji od Beograda na vodi: Gde je cena kvadrata najviša?Tržište nekretnina u Srbiji iz godine u godinu beleži rast. Najviše prosečne cene standardno dostižu stanovi u centru Beograda, gde je kvadrat u proseku skuplji od 3.000 evra.

"Verovatno ne čudi što su nekretnine najskuplje na Obilićevom vencu, gde je prosek po kvadratu 3.101 evro. Sledi Topličin venac sa cenom od 3.027, dok je na lokaciji ’Beograd na vodi’ prosečna cena kvadrata 2.958 evra", navode na sajtu za oglašavanje nekretnina Četiri zida, koji daje prikaz raspona prosečnih cena kvadrata za traženi deo grada.

 Zanimljivo je da se u pojedinim krajevima znatno razlikuju prosečne cene stanova i kuća.

Tako je, na primer, u beogradskom naselju Žarkovo prosečna cena stana 1.131 evro po kvadratu, a kuća 795 evra. Za razliku od Žarkova, na Dedinju prosečna cena kvadrata stana je 1.965, a na Senjaku 1740. evra.

Razlog je verovatno to što se baš na ovim lokacijama nalaze luksuzne vile čija cena često iznosi i nekoliko stotina hiljada evra, što znatno povećava ukupni prosek.

U glavnom gradu cene nekretnina poslednjih godina neprestano rastu, prema procenama, oko 10 odsto godišnje.

Prema nezvaničnim informacijama, prošle godine je u Beogradu prodato oko 16.000 stanova u vrednosti od oko 900 miliona evra.

Najveći deo bila je starogradnja, a kupci uglavnom iz unutrašnjosti, piše "Politika".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik