Od jeseni probni digitalni signal

Bez autora
Apr 21 2011

Probno emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji počeće na jesen ove godine. Probni signal će biti slabog intenziteta, kako bi sistem bio testiran. Digitalizacija bi trebalo da bude završena do 4. aprila 2012. godine. Oprema za digitalnu mrežu počela je da stiže, ali njena montaža će početi tokom leta. Za digtalizaciju Srbija je dobila podršku Evropske unije od 12,5 miliona evra u novcu i opremu vrednu skoro 10 miliona evra, a formiran je konzorcijum za tehničku pomoć, koji predvode stručnjaci britanskog BBC-ja. Direktor Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze (ETV) Vladimir Homan je istakao da to preduzeće, koje upravlja kompleksom tornja na Avali, svoju mrežu od 262 predajnika i repetitora u Srbiji priprema za montažu opreme koja pristiže iz donacija. Preduzeće ETV čini sve kako bi poboljšalo proširilo ponudu i uslove za sve korisnike - televizijski, radio i mobilne operatere. Korisnici usluga ETV su Radio-televizija Srbija, Prva televizija, Hepi TV, B92, Pink, Avala, radio Roudstar i S radio, kao i operateri Telekom Srbije, Telenor, Vip mobajl, Orion telekom. Postavljeni su i uređaji vojske, policije, BIA, Eletrodistribucije i drugih.

Od jeseni probni digitalni signalProbno emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji počeće na jesen ove godine, najavila je sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić.

Na obeležavanju prve godišnjice Avalskog tornja, ona je rekla da će probni signal biti slabog intenziteta, kako bi sistem bio testiran, ističući da bi digitalizacija trebalo da bude završena do 4. aprila 2012. godine.

Matićeva je rekla da je oprema za digitalnu mrežu počela da stiže, a da će njena montaža početi tokom leta. Za digtalizaciju Srbija je, prema njenim recima, dobila podršku Evropske unije od 12,5 miliona evra u novcu i opremu vrednu skoro 10 miliona evra, a formiran je konzorcijum za tehničku pomoć, koji predvode stručnjaci britanskog BBC-ja. 

Direktor Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze (ETV) Vladimir Homan je istakao da to preduzeće, koje upravlja kompleksom tornja na Avali, svoju mrežu od 262 predajnika i repetitora u Srbiji priprema za montažu opreme koja pristiže iz donacija. 

On je istakao da preduzeće ETV čini sve kako bi poboljšalo proširilo ponudu i uslove za sve korisnike - televizijski, radio i mobilne operatere. 

Prema rečima Homana, korisnici usluga ETV su Radio-televizija Srbija, Prva televizija, Hepi TV, B92, Pink, Avala, radio Roudstar i S radio, kao i operateri Telekom Srbije, Telenor, Vip mobajl, Orion telekom. Postavljeni su i uređaji vojske, policije, BIA, Eletrodistribucije i drugih, rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik