Odmor u Grčkoj skuplji 10 odsto ove sezone

Bez autora
Jan 26 2023

Ove sezone će nas letovanje koštati u proseku za oko deset odsto više nego prošle godine, kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Kao i ranijih godina još od novembra počele su rezervacije uglavnom aranžmana u Grčkoj i reč je o putnicima koji odmaraju u predsezoni.

-To su penzioneri, porodice sa mlađom decom koja nemaju obaveze, ne zavise od raspusta i mogu već sada da isplaniraju odmor. Inače su to jeftiniji aranžmani, ali kada se rezervišu i plate ranije onda se ostvaruju zaista ogromni popusti, kaže on. U pojedinim turističkim agencijama kažu da su već sada aranžmani za maj, jun, septembar i prvu polovinu oktobra uglavnom rasprodati. Rana prodaja je svetski trend, ali je kod nas ustanovljena već deset godina i svake sezone je sve više onih koji odmah posle novogodišnjih praznika rezervišu odmor unapred. Predstavnici Jute kažu da će putnici imati priliku da ostavre popuste i na sajmu turizma koji se održava u poslednjoj nedelji februara. Inače kako kažu u pojedinim agencijama , ogromno je interesovanje putnika za aranžmane u maju, junu, kao i septembru . To su putovanja koja podrazumevaju smeštaj i prevoz autobusom i sopstvenim automobilom. I na odmor u sezoni, putnici koji su bili spremni da plate letovanje u celost do decembra mogli su da ostvare popuste i do 50 odsto. Za četvoročlanu porodicu je tako aranžman u hotelu sa četiri zvezdice , na Halkidikiju, koji bi inače koštao oko 1500 evra mogao da se dobije i za 750 evra. Jeftiniji aranžmani se odnose uglavnom na Grčku jer agencije sa tamošnjim partnerima najbrže postignu dogovore i već u novembru izađu sa ponudom. Najkasnije se prodaju avio aranžmani i prodaja uglavnom počinje od Sajma turizma.

–I ove godine su našim građanima najzanimljivije destinacije Grčka, Turska, mada se dobro prodaje i Španija. Ove godine su mnogi odustali od zimovanja zbog blage zime i nedostatka snega u skijaškim centrima, pa su novac ranije preusmerili na uplate za leto. Zato se beleže ovakvi rezultati i većina agencija već sada kaže da prodaja ide bolje nego prošle godine, kaže Seničić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik