Odobrene dozvole za čarter-letove

Bez autora
Feb 27 2014

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je dozvole za čarter-letove u letnjoj turističkoj sezoni svim avio-kompanijama i agencijama koje su to tražile. Prvenstveno smo pomagali "Er Srbiji" da potpiše ugovore, ali su na kraju svi dobili dozvole, rekao je na Sajmu turizma u Beogradu pomoćnik ministra saobraćaja Srbije Milutin Popović. Naveo je da su dozvole dobili i turski, grčki i egipatski avio-prevoznici. Sve avio-kompanije koje će obavljati čarter-letove, rekao je on, imaju "zadovoljavajući nivo bezbednosti" i dobile su "prolaznu ocenu" Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i evropskih vlasti. Popović je dodao da nije rešen problem redovnog avio-saobraćaja s Turskom i najavio za ponedeljak, 3. mart, sastanak predstavnika "Er Srbije" i svih ostalih zainteresovanih strana.

Odobrene dozvole za čarter-letoveDirektorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je dozvole za čarter-letove u letnjoj turističkoj sezoni svim avio-kompanijama koje su to tražile i koje imaju zadovoljavajući nivo bezbednosti. Prvenstveno smo pomagali "Er Srbiji" da potpiše ugovore, ali su na kraju svi dobili dozvole, izjavio je pomoćnik ministra saobraćaja Milutin Popović.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije dao je dozvole za čarter-letove u letnjoj turističkoj sezoni svim avio-kompanijama i agencijama koje su to tražile.

"Prvenstveno smo pomagali 'Er Srbiji' da potpiše ugovore, ali su na kraju svi dobili dozvole", rekao je na Sajmu turizma u Beogradu pomoćnik ministra saobraćaja Srbije Milutin Popović.  Naveo je da su dozvole dobili i turski, grčki i egipatski avio-prevoznici.

Sve avio-kompanije koje će obavljati čarter-letove, rekao je on, imaju "zadovoljavajući nivo bezbednosti" i dobile su "prolaznu ocenu" Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i evropskih vlasti.

Popović je dodao da nije rešen problem redovnog avio-saobraćaja s Turskom i najavio za ponedeljak, 3. mart, sastanak predstavnika "Er Srbije" i svih ostalih zainteresovanih strana.

"Insistiraćemo na reciprocitetu da se 'Er Srbije' vrati na glavni istanbulski aerodrom 'Ataturk'", rekao je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, dodavši da će ministarstva saobraćaja, finansija i privrede pokušati da pomognu avio-kompaniji "Aviogeneks" da se
oporavi.

"Aviogeneks je vratio avion, sada je u fazi privatizacije i pokušaćemo da mu pomognemo", rekao je on.

Popović je dodao da je želja Ministarstva saobraćaja da aerodrom u Nišu koji još nema saobraćaja bude tehnička baza "Aviogeneksa", da bi se time razvio još neki međunarodni aerodrom u Srbiji, pored beogradskog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik