Ograničavanje plaćanja na 60 dana

Bez autora
Sep 28 2011

Predsednik Vlade Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković najavio je danas uskoro donošenje Uredbe kojim bi se rok plaćanja za korisnike budžetskih sredstava ograničio na 60 dana. Premijer Cvetković u razgovoru sa delegacijom Foruma malih i srednjih preduzeća, uoči obeležavanja Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, najavio i usvajanje propisa koji će poslodavce obavezati da uplaćuju doprinose i poreze na zarade kao i osnivanje Razvojne banke Srbije. Sektor malih i srednjih preduzeća od izuzetnog je značaja za ekonomski razvoj Srbije i Vlada Srbije i resorna ministarstva zainteresovana su za stalni dijalog radi rešavanja svih problema sa kojima se preduzetnici suočavaju. Predstavnici malih i srednjih preduzeća dostavili su Vladi predlog mera i podvukli da je dijalog koji imaju sa Vladom od izuzetnog značaja. Vlada Srbije je već razmatrala te predloge i većina njih je u završnoj fazi realizacije.

Ograničavanje plaćanja na 60 danaPredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković najavio je danas uskoro donošenje Uredbe kojim bi se rok plaćanja za korisnike budžetskih sredstava ograničio na 60 dana.

Premijer Cvetković u razgovoru sa delegacijom Foruma malih i srednjih preduzeća, uoči obeležavanja Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, najavio i usvajanje propisa koji će poslodavce obavezati da uplaćuju doprinose i poreze na zarade kao i osnivanje Razvojne banke Srbije.

Cvetković je istakao da je sektor malih i srednjih preduzeća od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Srbije i da su Vlada Srbije i resorna ministarstva zainteresovana za stalni dijalog radi rešavanja svih problema sa kojima se preduzetnici suočavaju.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća dostavili su Vladi predlog mera i podvukli da je dijalog koji imaju sa Vladom od izuzetnog značaja.

Premijer Cvetković je istakao da je Vlada Srbije već razmatrala te predloge i da je većina njih u završnoj fazi realizacije.

Predsednik Vlade Srbije upoznao je učesnike sastanka sa aktuelnom makroekonomskom situacijom, aranžmanom sklopljenim sa Međunarodnim monetarnim fondom iz predostrožnosti, kao i rebalansom budžeta, navedeno je u saopštenju vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik