Razvojna inicijativa „BEAR“ (Business Excellence Area) koja uključuje općine Teslić, Tešanj i Žepče, danas je dobila nagradu za jednu među deset najboljih investicijskih područja Južne Evrope, po ocjenama FDI (direktna strana ulaganja). U okviru FDI, koji obuhvata preko 15 hiljada eksperata u oblastima korporativnog poslovanja i prekograničnih investicija, ove općina su uspješno predstavile svoje razvojne potencijale, zbog čega su proglašene za područja koja privlače strane investitore dobrim ekonomskim potencijalom i kvalitetom života. Ukoliko ova nagrada donese nova radna mjesta, mi ćemo biti zadovoljni. Teško je privući strane investitore u periodu kriza i glasanja u BiH, ali mi svakako nudimo kvalitetnu i kvalificiranu radnu snagu, ljuske resurse i tradiciju u drvoprerađivačkoj, metalnoj, tekstilnoj, te industriji kože i obuće, rekao je Milan Miličević, načelnik općine Teslić.
Razvojna inicijativa „BEAR“ (Business Excellence Area) koja uključuje općine Teslić, Tešanj i Žepče, danas je dobila nagradu za jednu među deset najboljih investicijskih područja Južne Evrope, po ocjenama FDI (direktna strana ulaganja).
U okviru FDI, koji obuhvata preko 15 hiljada eksperata u oblastima korporativnog poslovanja i prekograničnih investicija, ove općina su uspješno predstavile svoje razvojne potencijale, zbog čega su proglašene za područja koja privlače strane investitore dobrim ekonomskim potencijalom i kvalitetom života.
- Ukoliko ova nagrada donese nova radna mjesta, mi ćemo biti zadovoljni. Teško je privući strane investitore u periodu kriza i glasanja u BiH, ali mi svakako nudimo kvalitetnu i kvalificiranu radnu snagu, ljuske resurse i tradiciju u drvoprerađivačkoj, metalnoj, tekstilnoj, te industriji kože i obuće - rekao je Milan Miličević, načelnik općine Teslić.
Neki od stranih investitora koji su djelovali na području općine Tešanj, odlučili su se da reinvestiraju i otvore nova radna mjesta. Prema mišljenju Suada Huskića, načelnika ove općine, to ukazuje na kvalitet radne snage kojom raspolaže Tešanj, kao i na njegov povoljan geografski položaj koji odgovara investitorima.
Načelnik općine Žepče, Mato Zovko, je kazao kako općine nisu radile za nagradu, već kako bi omogućile ljudima zasposlenje.
- Mi, kao lokalne zajednice, nastojimo ohrabriti ulagače da nas ne gledaju kroz prizmu kriza i problema, već da dođu i uvjere se u naše kvalitete – dodao je Zovko.