Ostavite dobar utisak na poslodavce

Bez autora
Mar 02 2014

Prvi utisak igra veoma važnu ulogu, ponekad i odlučujuću kad razgovarate sa potencijalnim poslodavcima. Zato je važno da se dobro pripremite i izgledate samouvereno. Evo nekoliko trikova kako da ostavite dobar utisak na razgovoru za posao... Bez obzira na to kako se inače oblačili, ono što ćete obući kada krenete na razgovor za posao mora pre svega biti čisto, ispeglano i pristojno. Ako nosite suknju ili haljinu, pripazite na dužinu. Takođe, ako imate majicu sa izrezom, pripazite na veličinu tog izreza. Svoje lepe noge i bogati dekolte pokazujte u drugim prilikama.

Ostavite dobar utisak na poslodavcePrvi utisak igra veoma važnu ulogu, ponekad i odlučujuću kad razgovarate sa potencijalnim poslodavcima.

Zato je važno da se dobro pripremite i izgledate samouvereno.

Evo nekoliko trikova kako da ostavite dobar utisak na razgovoru za posao:

Pristojnost i uglađenost pre svega

Bez obzira na to kako se inače oblačili, ono što ćete obući kada krenete na razgovor za posao mora pre svega biti čisto, ispeglano i pristojno. Ako nosite suknju ili haljinu, pripazite na dužinu. Takođe, ako imate majicu sa izrezom, pripazite na veličinu tog izreza. Svoje lepe noge i bogati dekolte pokazujte u drugim prilikama.

Ne bojite se boja

Poslovna odeća ne mora nužno biti kombinacija crne, bele i sive. Slobodno "razbijte" odevnu kombinaciju nekim modnim dodatkom u veselijoj boji. Možda vas vaši sagovornici zapamte upravo po tome.

Nakit

Veliki i raskošni nakit ili jednostavno ogromna količina nakita u ovim prilikama bi mogla da ostavi prenapadan utisak. Izaberite radije ne preterano velike minđuše ili lančić sa zanimljivim priveskom, a na ruku stavite sat ili jednostavnu narukvicu i tako ćete biti sigurniji da vas niko neće pogrešno shvatiti.

Oprezno s parfemom i šminkom

Slično kao kod nakita, prejaka šminka takođe može dati utisak da zaista nemate granica ni merila. Izaberite radije prirodniju varijantu - malo pudera i maskare već će učiniti čudo, a ako se odlučite i za senku svakako birajte svetlije i zemljane tonove. Isto tako, pri odabiru parfema odlučite se za svežije, citrusne mirise, ne mora vas se baš osetiti čim uđete u zgradu.

Nasmešite se

Nemojte da zaboravite da se smešite. Osmeh šalje pozitivne vibracije, opušta vašeg sagovornika i odaje utisak da ste pristupačna i vesela osoba sa kojom se lako može razgovarati. Ne košta ništa, a možda vam upravo on može pomoći kod dobijanja željenog mesta za koje konkurišete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik