Palić među 5 najvažnijih destinacija

Bez autora
Jul 12 2017

Letnja pozornica na Paliću će posetioce Festivala evropskog filma dočekati u novom ruhu zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje je u njeno uređenje investiralo deset miliona dinara. Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvoja turizma, među 18 prioritetnih turističkih destinacija, a ja bih dodao da Palić spada među pet najvažnijih turističkih destinacija, sa najvećim potencijalom u Srbiji. Nažalost, i ovde se ponavlja slična situacija kao i u mnogim drugim mestima gde govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima jer mi ne možemo da budemo zadovoljni sa turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću, izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Palić među 5 najvažnijih destinacijaLetnja pozornica na Paliću će posetioce Festivala evropskog filma dočekati u novom ruhu zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje je u njeno uređenje investiralo deset miliona dinara.

"Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvoja turizma, među 18 prioritetnih turističkih destinacija, a ja bih dodao da Palić spada među pet najvažnijih turističkih destinacija, sa najvećim potencijalom u Srbiji. Nažalost, i ovde se ponavlja slična situacija kao i u mnogim drugim mestima gde govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima jer mi ne možemo da budemo zadovoljni sa turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću", izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nebojša Daraboš, direktor JP "Park Palić" očekuje da će ova investicija doprineti razvoju manifestacionog turizma na Paliću.

"Deset miliona dinara (za uređenje Letnje pozornice), projekat koji je odobren od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, završen je u roku od mesec dana, a radovi su trajali od 1. juna do 1. jula. Smatramo da će Letnja pozornica ove sezone, a posebno narednih, doprineti razvoju manifestacionog turizma na Paliću", kaže Nebojša Dabaroš, direktor JP „Park Palić".

Ministar Rasim Ljajić obišao je i Termalni bazen na Paliću u čije uređenje je resorno ministarstvo uložilo 12 miliona dinara.

On je najavio da će ministarstvo na čijem je čelu pružiti podršku i u predstojećim radovima na uređenju Letnje pozornice i Termalnog bazena, kao i izgradnji akva parka.

Cilj je da, sa sadašnjih 40, broj manifestacija bude povećan na 60 godišnje kako bi, i za domaće i za strane turiste, Palić bio atraktivna turistička destinacija tokom cele godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog

Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik