Planiraju se letovi za Njemačku, Tursku i Holandiju

Bez autora
Mar 17 2014

Od maja prošle godine kada je Međunarodni aerodrom Tuzla uveo redovan red letenja na tri destinacije sa ovog aerodroma putovalo više od 62.000 putnika. Menadžment aerodroma 2013. godinu ocjenjuje uspješnom, a nadaju se da će ove godine prevesti više od 120.000 putnika. U planu su pregovori za otvaranje novih destinacija u Njemačkoj, Holandiji i Tuskoj. Početak ove godine za tuzlanski aerodrom je uspješan. Samo tokom januara sa ovog aerodroma putovalo je više od 8.000 putnika što je za 21 posto više u odnosu na decembar prošle godine. Do kraja 2014. godine planirano je da usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla koristi oko 120.000 putnika.

Planiraju se letovi za Njemačku, Tursku i HolandijuOd maja prošle godine kada je Međunarodni aerodrom Tuzla uveo redovan red letenja na tri destinacije sa ovog aerodroma putovalo više od 62.000 putnika...

Menadžment aerodroma 2013. godinu ocjenjuje uspješnom, a nadaju se da će ove godine prevesti više od 120.000 putnika.

U planu su pregovori za otvaranje novih destinacija u Njemačkoj, Holandiji i Tuskoj, izvještava RTVTK.

Početak ove godine za tuzlanski aerodrom je uspješan. Samo tokom januara sa ovog aerodroma putovalo je više od 8.000 putnika što je za 21 posto više u odnosu na decembar prošle godine. Do kraja 2014. godine planirano je da usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla koristi oko 120.000 putnika.

- To temeljimo na osnovu postavljenog plana letenja jer u zimskom periodu imamo šest letova sedmično dok u ljetnom periodu imamo devet letova sedmično što će sigurno povećati broj putnika. Kada posmatramo statističke podatke i broj putnika po letu naš aerodrom je najbolji imamo 130 putnika po letu, Sarajevo 50, a Banja Luka 12 po letu - kazao je Esed Mujačić, direktor Međunardonog aerodroma Tuzla.

Podsjetimo da do maja prošle godine Tuzlanski aerodrom nije imao redovan red letenja. Uvedeni su letovi za Malmeu, Geteborg i Bazel čime je aerodrom Tuzla opravdao svoje postojanje. U planu su i pregovori za uvođenje novih linija za druge evropske destinacije.

- Prvenstveno će se zahtijevati otvaranje destinacija u Njemačkoj jer postoji interes građana, bio bi to Dortmund jedna linija za Holandiju i jedna linija sa Turskom - navodi direktor Mujačić.

Još nema iskazanog značajnijeg interesa za prevoz roba i tereta, iako aerodrom ispunjava sve propisane uslove. Potvrda tome je najavljeno slijetanje jednog od najvećih kargo aviona Boeing 747 narednog mjeseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik