Poljoprivrednicima subvencije od 30.000 dinara

Bez autora
Aug 10 2011

Opština Paraćin će ove sedmice početi isplatu subvencija od 30.000 dinara poljoprivrednim gazdinstvima koja su potpisala ugovore o donaciji poljoprivrednih proizvoda sa Centrom za socijalni rad. Na ovaj konkurs, koji je završen početkom avgusta, prijavilo se 89 poljoprivrednika. Registrovana poljoprivredna gazdinstva će na svoj račun dobiti 30.000 dinara za tekuće troškove poljoprivredne proizvodnje. Njihova obaveza je da u tom iznosu isporuče svoje proizvode Centru za socijalni rad za potrebe Narodne kuhinje. Poljoprivrednici su u obavezi da daju najmanje dva proizvoda i minimum 50 kilograma po proizvodu. Moći će da doniraju brašno, krompir, pasulj, kupus, crni luk, šargarepu, paradajz, krastavce, boraniju, papriku, jabuke i kruške. Ugovor predviđa da se proizvodi isporučuju od 15. do 20. u mesecu do kraja godine, tako da se prve isporuke mogu očekivati posle 15. avgusta.

Poljoprivrednicima subvencije od 30.000 dinaraOpština Paraćin će ove sedmice početi isplatu subvencija od 30.000 dinara poljoprivrednim gazdinstvima koja su potpisala ugovore o donaciji poljoprivrednih proizvoda sa Centrom za socijalni rad, potvrdila je danas koordinator Kancelarije za ruralni razvoj opštine Paraćin Marina Vasić.

Na ovaj konkurs, koji je završen početkom avgusta, prijavilo se 89 poljoprivrednika.

"Registrovana poljoprivredna gazdinstva će na svoj račun dobiti 30.000 dinara za tekuće troškove poljoprivredne proizvodnje. Njihova obaveza je da u tom iznosu isporuče svoje proizvode Centru za socijalni rad za potrebe Narodne kuhinje", objasnila je Vasić.

Poljoprivrednici su u obavezi da daju najmanje dva proizvoda i minimum 50 kilograma po proizvodu. Moći će da doniraju brašno, krompir, pasulj, kupus, crni luk, šargarepu, paradajz, krastavce, boraniju, papriku, jabuke i kruške.

Ugovor predviđa da se proizvodi isporučuju od 15. do 20. u mesecu do kraja godine, tako da se prve isporuke mogu očekivati posle 15. avgusta.

Iz opštinskog budžeta je za te namene izdvojeno 3,5 miliona dinara, a predviđeno je da 116 poljoprivrednika dobije subvencije.

Opština Paraćin prvi put daje takve subvencije kako bi pomogla poljoprivrednicima i osigurala plasman određene količine njihovih, a istovremeno obezbedila nabavku namirnica za Narodnu kuhinju koja ima oko 600 korisnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik