Potpisani ugovori sa korisnicima kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

Bez autora
Mar 21 2010

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je u petak ugovore sa korisnicima koji su dobili sredstva iz prolećne kreditne linije Fonda. Reč je o pet kreditnih linija i to za: nabavku novih sistema i opreme za navodanjavanje, nabavku plastenika, staklenika i opreme u njima, zatim za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze, voćarstvo, te za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelastvo. Odobreno je 113 kredita u ukupnoj vrednosti od 83 miliona dinara. U okviru kreditne linije za nabavku sistema za navodnjavanje plasirano je 55 miliona dinara za 58 kredita, dok je za nabavku plastenika i staklenika za 18 korisnika kredita izdvojeno 9,7 miliona dinara. Pčelarima je po ovoj kreditnoj liniji odobreno 17 kredita ukupne vrednosti 5,2 miliona dinara, za razvoj voćarstva 13 u visini od 8,2 miliona dinara, a najmanje zainteresovanih je bilo za podizanje zasada vinove loze, gde je odobreno 7 kredita u vrednosti od 5,2 miliona dinara.

Potpisani ugovori sa korisnicima kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivredeDirektor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je u petak ugovore sa korisnicima koji su dobili sredstva iz prolećne kreditne linije Fonda.

Reč je o pet kreditnih linija i to za: nabavku novih sistema i opreme za navodanjavanje, nabavku plastenika, staklenika i opreme u njima, zatim za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze, voćarstvo, te za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelastvo. Odobreno je 113 kredita u ukupnoj vrednosti od 83 miliona dinara.

U okviru kreditne linije za nabavku sistema za navodnjavanje plasirano je 55 miliona dinara za 58 kredita, dok je za nabavku plastenika i staklenika za 18 korisnika kredita izdvojeno 9,7 miliona dinara. Pčelarima je po ovoj kreditnoj liniji odobreno 17 kredita ukupne vrednosti 5,2 miliona dinara, za razvoj voćarstva 13 u visini od 8,2 miliona dinara, a najmanje zainteresovanih je bilo za podizanje zasada vinove loze, gde je odobreno 7 kredita u vrednosti od 5,2 miliona dinara.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede do sada je odobrio 1358 kredita, po različitim kreditnim linijama, u koje je plasirano 7,2 miliona evra. Do sada je plasirano 862 kredita za navodnjavanje, 283 za staklenike i plastenike, 48 za pčelarstvo i 96 kredita za voćarstvo. Kamatne stope za sve kreditne linije su veoma povoljne o čemu svedoči i podatak da su sa početnih tri odsto na godišnjem nivou smanjne na 1,6 odsto.

U maju će biti otvorena nova kreditna linija za kupovinu sitne poljoprivredne mehanizacije, a polovinom godine će biti raspisani već poznati konkursi za razvoj voćarstva, ovčarstva i kozarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik