Povećana dugovanja po osnovu lizinga

Bez autora
Apr 18 2010

Dugovanja građana i kompanija u Srbiji po osnovu liznig ugovora su na kraju marta povećana 1,5 procentnih poena, dok se smanjio broj lizing ugovora u odnosu na kraj prošle godine. Na kraju marta bilo je 63.884 lizing ugovora što je 1.580 ugovora manje nego na kraju prošle godine. Broj ugovora u kojima se kasni sa plaćenjam je na kraju marta iznosio 21.806, što je za 1.579 više nego na kraju prošle godine. Najviše se, za 1,6 procentnih poena, povećao broj pravnih lica koja kasne sa plaćanjem obaveza na osnovu lizing ugovora. Istovremeno je smanjen broj ugovora za 804, tako su na kraju marta bila 43.774 lizing ugovora pravnih lica. Za jedan procentni poen je povećan broj lizing ugovora preduzetnika koji kasne sa plaćenjem dugovanja. Broj lizing ugovora je smanjen za svega 84 ugovora, tako da ih je na kraju marta bilo 6.317. Na kraju marta se, međutim, smanjio broj fizičkih lica koja kasne sa plaćenjem dugova na osnovu lizing ugovora za 0,4 procentna poena.

Povećana dugovanja po osnovu lizingaDugovanja građana i kompanija u Srbiji po osnovu liznig ugovora su na kraju marta povećana 1,5 procentnih poena, dok se smanjio broj lizing ugovora u odnosu na kraj prošle godine, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Na kraju marta bilo je 63.884 lizing ugovora što je 1.580 ugovora manje nego na kraju prošle godine. Broj ugovora u kojima se kasni sa plaćenjam je na kraju marta iznosio 21.806, što je za 1.579 više nego na kraju prošle godine.

Najviše se, za 1,6 procentnih poena, povećao broj pravnih lica koja kasne sa plaćanjem obaveza na osnovu lizing ugovora. Istovremeno je smanjen broj ugovora za 804, tako su na kraju marta bila 43.774 lizing ugovora pravnih lica.

Za jedan procentni poen je povećan broj lizing ugovora preduzetnika koji kasne sa plaćenjem dugovanja. Broj lizing ugovora je smanjen za svega 84 ugovora, tako da ih je na kraju marta bilo 6.317.

Na kraju marta se, međutim, smanjio broj fizičkih lica koja kasne sa plaćenjem dugova na osnovu lizing ugovora za 0,4 procentna poena. Istovremeno se smanjio broj lizing ugovora za 692, tako da ih je na kraju marta bilo 13.793.

Udruženje banaka je saopštilo da dug kod fizičkih lica predstavljaju nenaplećene obaveze preko 60 dana, a kod pravnih lica i preduzetnika preko 15 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik