Prava potrošača zakonski regulisana

Bez autora
May 15 2014

Predsjednik Pokreta potrošača Republike Srpske Dragutin Bošković istakao je danas u Banjaluci da su prava potrošača u Srpskoj zakonski regulisana, ali da je, uprkos tome, potrošač slabo zaštićen. Bošković je ocijenio da potrošači nisu na adekvatan način informisani o svim pravima koja imaju. Zbog toga nam je cilj da u manjim opštinama osposobimo instrukture za zaštitu potrošača, da bi na adekvatan način mogli da informišu i edukuju potrošače, rekao je novinarima Bošković, nakon seminara "Osposobljavanje instruktora za zaštitu prava potrošača". Rukovodilac Odsjeka za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske Braco Vrančić naglasio je da je Zakon o zaštiti potrošača Republike Srpske dobar, ali da je problem u njegovoj promjeni. Potrošači ne poznaju dobro zakonske odredbe. Naš zakon je usaglašen sa direktivama EU, ali je sigurno da na adekvatniji način moramo informisati potrošače o pravima koja imaju, rekao je Vrančić.

Prava potrošača zakonski regulisanaPredsjednik Pokreta potrošača Republike Srpske Dragutin Bošković istakao je danas u Banjaluci da su prava potrošača u Srpskoj zakonski regulisana, ali da je, uprkos tome, potrošač slabo zaštićen.

Bošković je ocijenio da potrošači nisu na adekvatan način informisani o svim pravima koja imaju.

"Zbog toga nam je cilj da u manjim opštinama osposobimo instrukture za zaštitu potrošača, da bi na adekvatan način mogli da informišu i edukuju potrošače", rekao je novinarima Bošković, nakon seminara "Osposobljavanje instruktora za zaštitu prava potrošača".

Rukovodilac Odsjeka za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske Braco Vrančić naglasio je da je Zakon o zaštiti potrošača Republike Srpske dobar, ali da je problem u njegovoj promjeni.

"Potrošači ne poznaju dobro zakonske odredbe. Naš zakon je usaglašen sa direktivama EU, ali je sigurno da na adekvatniji način moramo informisati potrošače o pravima koja imaju", rekao je Vrančić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik