Pred stečajem 361 firma

Bez autora
Sep 06 2011

Narodna banka Srbije objavila je novi, avgustovski spisak kandidata za stečaj, na kome je 361 firma čiji su računi blokirani duže od dve godine. U grupi preduzeća već "tradicionalno" na listi su se našle trgovinske firme, ali su se pored njih pojavili i pojedini autoprevoznici, građevinska preduzeća, auto-škole, pa čak i političke stranke i lokalni fudbalski klubovi. Tako je, na primer, Socijaldemokratska stranka sa sedištem u Ulici Aleksandra Stambolijskog 9 u Beogradu, "zalutala" među firme čiji su računi blokadi, a isti slučaj je i sa fudbalski klubom "Timočanin" iz Knjaževca. Prema podacima objavljenim na sajtu NBS, među kompanijama sa dvogodišnjom blokadom računa su "Srbijanka" iz Paraćina, "Kristal" iz Kruševca, "Minel energoinvest", "Jugovo-mehanizacija" iz Smedereva, "Ratko Mitrović-konstruktor" i "Tehnozavod" iz Beograda, "Bukulja" iz Aranđelovca, "Elba" iz Zrenjanina, "IGM Bačka Opeka" iz Subotice, "Beton gradnja" iz Novog Sada...

Pred stečajem 361 firmaNarodna banka Srbije objavila je novi, avgustovski spisak kandidata za stečaj, na kome je 361 firma čiji su računi blokirani duže od dve godine.

U grupi preduzeća već "tradicionalno" na listi su se našle trgovinske firme, ali su se pored njih pojavili i pojedini autoprevoznici, građevinska preduzeća, auto-škole, pa čak i političke stranke i lokalni fudbalski klubovi.

Tako je, na primer, Socijaldemokratska stranka sa sedištem u Ulici Aleksandra Stambolijskog 9 u Beogradu, "zalutala" među firme čiji su računi blokadi, a isti slučaj je i sa fudbalski klubom "Timočanin" iz Knjaževca.

Prema podacima objavljenim na sajtu NBS, među kompanijama sa dvogodišnjom blokadom računa su "Srbijanka" iz Paraćina, "Kristal" iz Kruševca, "Minel energoinvest", "Jugovo-mehanizacija" iz Smedereva, "Ratko Mitrović-konstruktor" i "Tehnozavod" iz Beograda, "Bukulja" iz Aranđelovca, "Elba" iz Zrenjanina, "IGM Bačka Opeka" iz Subotice, "Beton gradnja" iz Novog Sada...

Tu su još i "Jugoprevoz" iz Čačka i "Auto-transport promet" iz Beograda, "Trans tour Duga" iz Bogatića, "Famili turist" iz Beograda, "Global sport" iz Subotice...

Na spisku su i modne i tekstilne kompanije "MK Fashion" iz Novog Sada i "Senzitiv fešn" iz Beograda.

Narodna banka ima obavezu da svakog meseca privrednim sudovima dostavlja podatke o preduzećima čiji su računi blokirani duže od dve godine, kako bi se pokrenula stečajna procedura.

Prema poslednjim procenama, oko 65.000 preduzeća, ustanova, radnji, agencija ima blokirane račune u bankama na ime dospelih dugova koji, bez kamate, premašuju 209 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik