Privrednici očekuju rast cena u Srbiji

Bez autora
Apr 11 2010

Oko polovine privrednika u Srbiji u narednih šest meseci očekuje rast cena svojih proizvoda. Rast cena u narednih šest meseci očekuje 49 odsto anketiranih proizvođača, a niko ne očekuje pad cena. IZIT je anketu sproveo krajem februara i početkom marta, a takva očekivanja su posledica inflatornih rizika koji polaze od cena koje reguliše država - cene energenata i neizvesnosti oko kretanja kursa dinara. Privrednici su optimistični u pogledu budućih uslova privređivanja na srpskom tržištu. Optimizam se zasniva na očekivanjima privrednika da će država pokrenuti ozbiljne investicije u saobraćajnu, komunikacionu i energetsku infrastrukturu. Privrednici računaju i na ublažavanje ekonomske krize, a očekuju i blagi oporavak industrijske proizvodnje.

Privrednici očekuju rast cena u SrbijiOko polovine privrednika u Srbiji u narednih šest meseci očekuje rast cena svojih proizvoda, pokazuje anketa Instituta za tržišna istraživanja (IZIT).

Kako je objavljeno, rast cena u narednih šest meseci očekuje 49 odsto anketiranih proizvođača, a niko ne očekuje pad cena.

IZIT je anketu sproveo krajem februara i početkom marta, a takva očekivanja su posledica inflatornih rizika koji polaze od cena koje reguliše država - cene energenata i neizvesnosti oko kretanja kursa dinara.

Kako se navodi, privrednici su optimistični u pogledu budućih uslova privređivanja na srpskom tržištu.

Optimizam se zasniva na očekivanjima privrednika da će država pokrenuti ozbiljne investicije u saobraćajnu, komunikacionu i energetsku infrastrukturu, navodi IZIT.

Privrednici računaju i na ublažavanje ekonomske krize, a očekuju i blagi oporavak industrijske proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik