Prolom Banja pripremila bogat jesenji program

Bez autora
Sep 05 2013

Sve je spremno za jesenju sezonu u Prolom banji, smeštenoj na šumovitim padinama planine Radan. Poznata je, pre svega, po svojoj prirodnoj „prolom vodi“, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti. U želji da se gostima približi ovaj jedinstveni dar prirode, omogućeno je da svuda u hotelu ima ove vode. Nju, dakle, možete koristiti u sobama, u medicinskom delu, bazenima, velnesu, restoranu... Kompleks hotela „Radan“ objedinio je smeštaj u udobnom sobama, savremene medicinske i velnes tretmane, sadržaje za rekreaciju, zabavu, izlete... Bilo da dolazite na odmor ili lečenje, poslovne susrete ili, jednostavno, na prijatan odmor u prirodi, svoj boravak možete upotpuniti velnes tretmanima, opuštanjem u zatvorenim i otvorenim bazenima, ručkom u „Etno-restoranu“, izletima do Đavolje varoši, crkve Lazarice... Unutrašnji bazen, teretanu i sportske terene gosti hotela mogu da koriste besplatno.

Prolom Banja pripremila bogat jesenji programSve je spremno za jesenju sezonu u Prolom banji, smeštenoj na šumovitim padinama planine Radan.

Poznata je, pre svega, po svojoj prirodnoj „prolom vodi“, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti.

- U želji da gostima približimo ovaj jedinstveni dar prirode, omogućili smo da svuda u hotelu ima ove vode - podseća direktor Banje Zlatko Veljović.

- Nju, dakle, možete koristiti u sobama, u medicinskom delu, bazenima, velnesu, restoranu...

Kompleks hotela „Radan“ objedinio je smeštaj u udobnom sobama, savremene medicinske i velnes tretmane, sadržaje za rekreaciju, zabavu, izlete... Bilo da dolazite na odmor ili lečenje, poslovne susrete ili, jednostavno, na prijatan odmor u prirodi, svoj boravak možete upotpuniti velnes tretmanima, opuštanjem u zatvorenim i otvorenim bazenima, ručkom u „Etno-restoranu“, izletima do Đavolje varoši, crkve Lazarice... Unutrašnji bazen, teretanu i sportske terene gosti hotela mogu da koriste besplatno.

Spomenik prirode Đavolja varoš čine dva, u svetu retka prirodna fenomena: zemljane figure, kao specifični oblici reljefa koji u prostoru deluju veoma atraktivno, i dva izvora veoma kisele vode s visokom mineralizacijom. Atraktivnost dva čuda prirode dopunjuje okolni prirodni ambijent koji oko zemljanih figura deluje surovo, skoro mistično, a u širem okruženju živopisno i pitomo. Tu su i ostaci naselja, stare crkve, groblja i nekoliko zanimljivih rudarskih jama.

Gosti Prolom banje obavezno posećuju Đavolju varoš koja je od Beograda udaljena 288 kilometara, 89 kilometara od Niša i 27 kilometara od Kuršumlije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik