Prvi zajednički automobil "Volvoa" i "Džilija" tek za dve godine

Bez autora
Aug 30 2013

Kada je kineski "Džili" (Geely) 2010. godine preuzeo "Volvo", očekivalo se da priliv svežeg kapitala doprinese brzom razvoju zajendičkih modela. Međutim, tri godine kasnije sa proizvodnih traka i dalje samo silaze čistokrvni švedski modeli sa tradicijom bezbednih vozila, dok se automobili najavljivani kao spoj bezbednosti i konkurentne cene još nisu pojavili. Kako je ranije planirano, takvi modeli bi bilo plasirani prvenstveno na kineskom tržištu, gde bi se suprostavili sve oštrijoj konkurenciji stranih proizvođača. Kako je istakao sam direktor "Džilija", cilj ove kompanije je da koristeći reputaciju "Volvoa", kao pouzdanog i bezbednog automobila, izgradi sopstveni ugled i time postane najveći nacionalni izvoznik automobila. Da su u pitanju veliki poslovni planovi, svedoči i podatak da je "Geeely" tokom prve polovine ove godine povećao svoje prihode za čak 37 odsto, što u brojkama odgovara većoj zaradi od 229 miliona dolara...

Prvi zajednički automobil "Volvoa" i "Džilija" tek za dve godineKada je kineski "Džili" (Geely) 2010. godine preuzeo "Volvo", očekivalo se da priliv svežeg kapitala doprinese brzom razvoju zajendičkih modela.

Međutim, tri godine kasnije sa proizvodnih traka i dalje samo silaze čistokrvni švedski modeli sa tradicijom bezbednih vozila, dok se automobili najavljivani kao spoj bezbednosti i konkurentne cene još nisu pojavili. Kako je ranije planirano, takvi modeli bi bilo plasirani prvenstveno na kineskom tržištu, gde bi se suprostavili sve oštrijoj konkurenciji stranih proizvođača.

Kako je istakao sam direktor "Džilija", cilj ove kompanije je da koristeći reputaciju "Volvoa", kao pouzdanog i bezbednog automobila, izgradi sopstveni ugled i time postane najveći nacionalni izvoznik automobila. Da su u pitanju veliki poslovni planovi, svedoči i podatak da je "Geeely" tokom prve polovine ove godine povećao svoje prihode za čak 37 odsto, što u brojkama odgovara većoj zaradi od 229 miliona dolara. Prvi čovek kineskog proizvođača dodao je da su dve kompanije "ušle u fazu zajedničkog istraživanja i razvoja i da veruje da će se novi automobil pojaviti u godini nakon sledeće".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik