Reciklerima dodeljeno još dodatnih 950 miliona dinara

Bez autora
Dec 12 2019

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan potpisao je ugovore sa predstavnicima reciklažne industrije o dodeli dodatnih podsticajnih sredstava za tretman otpada u iznosu od 950 miliona dinara. Pomenuta sredstva iz Zelenog fonda dodeljena su na osnovu Javnog konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za 2018. godinu, predstavnicima 22 operatera postrojenja za ponovno iskorišćavanje, odnosno tretman otpada. Trivan je naveo da će isplatom ovih sredstava, zajedno sa već isplaćenim podsticajima u ovoj godini, operaterima postrojenja za ponovni tretman otpada biti isplaćeno 3.140.000.000 dinara za 2018. godinu.

Reciklerima dodeljeno još dodatnih 950 miliona dinaraMinistar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan potpisao je ugovore sa predstavnicima reciklažne industrije o dodeli dodatnih podsticajnih sredstava za tretman otpada u iznosu od 950 miliona dinara.

Pomenuta sredstva iz Zelenog fonda dodeljena su na osnovu Javnog konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za 2018. godinu, predstavnicima 22 operatera postrojenja za ponovno iskorišćavanje, odnosno tretman otpada.

Trivan je tom prilikom naveo da će isplatom ovih sredstava, zajedno sa već isplaćenim podsticajima u ovoj godini, operaterima postrojenja za ponovni tretman otpada biti isplaćeno 3.140.000.000 dinara za 2018. godinu.

On je najavio da će se nastaviti sa povećavanjem iznosa podsticajnih sredstava za ove namene, i precizirao da će već naredne godine reciklerima biti obezbeđeno tri i po milijarde dinara za 2019. godinu.

Čista Srbija i nova radna mesta su naš prevashodni cilj, poručio je ministar i dodao da predstavnici reciklažne industrije prvi put posle mnogo godina nailaze na razumevanje onog što rade, ali da im je pored toga potrebna i pomoć.

Mi smo tu pomoć konačno uspeli da obezbedimo tako što smo preraspodelom sopstvenih sredstava odlučili da podignemo nivo investiranja, a pored toga, nastavićemo da stimulišemo one koji idu ka višem stepenu finalizacije, što će značiti još novih radnih mesta, naveo je Trivan.

Ministar je najavio da će sa povećanjem izdvajanja sredstava za rad reciklera biti povećan i inspekcijski nadzor i kontrola njihovog rada.

Prema njegovoj oceni, sve veći finansijski podsticaj rada reciklažne industrije potvrda je da su operateri u tretmanu otpada prepoznati kao značajan subjekt u stvaranju čiste Srbije i zdravije životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik