Rok trajanja laptopova tri godine?

Bez autora
Apr 08 2010

Većina prenosivih računara će u periodu od tri godine nakon kupovine otkazati, pokazalo je istraživanje kompanije "Skvertrejd" (Squaretrade). Ta kompanija je izveštaj o pouzdanosti prenosivih računara načinila nakon posmatranog uzorka od 30.000 novih laptopova devet proizvođača. Pokazalo se da u proseku 31 odsto njih potpuno otkaže za manje od tri godine posle kupovine, bez obzira na to da li je uzrok otkazivanja kvar (u 20 odsto slučajeva) ili slučajno oštećenje. "Skvertrejd" smatra da je procenat otkazivanja velik zbog izuzetno sofisticiranih i delikatnih delova koji se ugrađuju u prenosive računare, čemu treba dodati i dužinu njihove izloženosti, pravilnom i nepravilnom, rukovanju.

Rok trajanja laptopova tri godine?

Većina prenosivih računara će u periodu od tri godine nakon kupovine otkazati, pokazalo je istraživanje kompanije "Skvertrejd" (Squaretrade).

Ta kompanija je izveštaj o pouzdanosti prenosivih računara načinila nakon posmatranog uzorka od 30.000 novih laptopova devet proizvođača.

Pokazalo se da u proseku 31 odsto njih potpuno otkaže za manje od tri godine posle kupovine, bez obzira na to da li je uzrok otkazivanja kvar (u 20 odsto slučajeva) ili slučajno oštećenje.

"Skvertrejd" smatra da je procenat otkazivanja velik zbog izuzetno sofisticiranih i delikatnih delova koji se ugrađuju u prenosive računare, čemu treba dodati i dužinu njihove izloženosti, pravilnom i nepravilnom, rukovanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik