SERDA održala konferenciju o strategijama za integrirani i održivi turizam

Bez autora
May 15 2014

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je Dan Evrope obilježila organizacijom Konferencije “Inovativne mjere i strategije za integrirani i održivi turizma”. Na konferenciji su predstavnici Provincije Rimini iz Italije govorili o smjernicama za donošenje politika i planiranje u turizmu. Takođe, govorilo se i o pokazateljima održivosti za turističke destinacije, inicijativama i sistemima certificiranja za održivi turizam, kvaliteti u turizmu te europskim strategijama za održivi turizam. Osim navedenog predstavljeni su i EU inicijativa i Mreža EDEN (Evropska destinacija izvrsnosti), te primjeri integriranog i održivog turizma u Italiji, kao i postignuća u okviru projekta INTOURACT. Skupu su prisustvovali predstavnici općina Kantona Sarajevo, turističkih tijela i organizacija s područja Kantona Sarajevo te gosti ujedno partneri u okviru projekta INTOURACT, iz Italije, (gradovi Rimini, Lecce, Campabosso), Grčke (Kavala), Mađarske (Balaton i Szombathely), Hrvatske (Dubrovnik i Glina) Slovenije (Kranj) i Bugarske (Blagoevgrad).

SERDA održala konferenciju o strategijama za integrirani i održivi turizamSarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je Dan Evrope obilježila organizacijom Konferencije “Inovativne mjere i strategije za integrirani i održivi turizma”...

Na konferenciji su predstavnici Provincije Rimini iz Italije govorili o smjernicama za donošenje politika i planiranje u turizmu. Takođe, govorilo se i o pokazateljima održivosti za turističke destinacije, inicijativama i sistemima certificiranja za održivi turizam, kvaliteti u turizmu te europskim strategijama za održivi turizam. Osim navedenog predstavljeni su i EU inicijativa i Mreža EDEN (Evropska destinacija izvrsnosti), te primjeri integriranog i održivog turizma u Italiji, kao  i postignuća u okviru projekta INTOURACT.

Skupu su prisustvovali predstavnici općina Kantona Sarajevo, turističkih tijela i organizacija s područja Kantona Sarajevo te gosti ujedno partneri u okviru projekta INTOURACT, iz Italije, (gradovi Rimini, Lecce, Campabosso), Grčke (Kavala), Mađarske (Balaton i Szombathely), Hrvatske (Dubrovnik i Glina) Slovenije (Kranj) i Bugarske (Blagoevgrad).

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA projekat INTOURACT realizira u okviru EU programa transnacionalne saradnje za jugoistočnu Evropu SEE.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik