Solarni punjač za mobilne telefone i u Srbiji

Bez autora
May 31 2010

Od nedavno se solarni punjači za mobilne telefone, fotoaparate, Ajpod (iPod), mp3 i mp4 plejere, PDA mini kompjutere i drugu opremu mogu kupiti i u Srbiji. Baterija se preko ugrađenog solarnog panela puni uz pomoć sunčeve svetlosti i veštačkog svetla ili preko USB konekcije sa računarom. Punjač je koristan u situacijama kada u bilizini nema standardnog elektropunjača ili električne mreže. Solarni punjač se može izložiti sunčevom svetlu ili veštačkom osvetljenju. U slučaju potrebe za brzom ili potpunom dopunom (pre odlaska na put, dok je oblačno vreme, za noćnu upotrebu ili zbog budućeg boravka u neosvetljenom prostoru), punjač treba prethodno uključiti na kompjuter preko priloženog USB kabla i napuniti.

Solarni punjač za mobilne telefone i u SrbijiOd nedavno se solarni punjači za mobilne telefone, fotoaparate, Ajpod (iPod), mp3 i mp4 plejere, PDA mini kompjutere i drugu opremu mogu kupiti i u Srbiji.

Baterija se preko ugrađenog solarnog panela puni uz pomoć sunčeve svetlosti i veštačkog svetla ili preko USB konekcije sa računarom, piše "Personal magazin". Punjač je koristan, kako se precizira, u situacijama kada u bilizini nema standardnog elektropunjača ili električne mreže. Solarni punjač se može izložiti sunčevom svetlu ili veštačkom osvetljenju.

U slučaju potrebe za brzom ili potpunom dopunom (pre odlaska na put, dok je oblačno vreme, za noćnu upotrebu ili zbog budućeg boravka u neosvetljenom prostoru), punjač treba prethodno uključiti na kompjuter preko priloženog USB kabla i napuniti.

"Kada imate potrebu za dopunom bilo kog mobilnog uređaja, uključite ga uz pomoć kabla ili utičnog adaptera na solarni punjač u utičnicu sa oznakom 'Out'", precizira pomenuti specijalizovani časopis. Uređaji koji su priključeni na solarni punjač mogu biti korišćeni i za vreme preuzimanja električne energije iz baterije solarnog punjača.

Ako solarni punjač duže nije korišćen, pre upotrebe potrebno ga je maksimalno napuniti USB konekcijom između njegove "utičnice In" i kompjutera. Solarni punjači mogu se kupiti u novosadskoj prodavnici računara Positive, po ceni od 2.290 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik