Sosiete ženeral: Dinarski krediti sa grejs periodom do 24 meseca

Bez autora
Mar 16 2011

Sosiete ženeral banka će do 1. maja odobravati građanima, koji žele da refinansiraju svoja zaduženja prema bankama, dinarske kredite sa grejs periodom do 24 meseca. Na sastanku predstavnika Vlade Srbije i poslovnih banaka izneta je inicijativa da se olakša otplata kredita zaduženim građanima Srbije, ali je na bankama bilo da odluče da li će se pridružiti ovom programu. Krediti za refinansiranje odobravaće se uz kamatnu stopu u iznosu dvonedeljne REPO stope, koja sada iznosi 12,25 odsto plus 5,5 odsto. Na primeru kredita od 300.000 dinara sa rokom otplate od 60 meseci i grejs periodom od 18 meseci, rata tokom grejs perioda bi iznosila 4.520,83 dinara, a rata posle grejs perioda 9.638,03 dinara. Za kredit od 300.000 dinara koji je odobren na 36 meseci, klijenti sada plaćaju mesečnu ratu od 10.969 dinara, dok bi rata tokom grejs perioda od godinu dana iznosila 4.158 dinara, a posle isteka tih 12 meseci 9.540 dinara.

Sosiete ženeral: Dinarski krediti sa grejs periodom do 24 mesecaČlan Izvršnog odbora Sosiete ženeral banke Miroslav Rebić izjavio je danas da će ova banka do 1. maja odobravati građanima, koji žele da refinansiraju svoja zaduženja prema bankama, dinarske kredite sa grejs periodom do 24 meseca.

Rebić je, na radnom doručku za novinare, istakao da je na sastanku predstavnika Vlade Srbije i poslovnih banaka izneta inicijativa da se olakša otplata kredita zaduženim građanima Srbije, ali da je na bankama bilo da odluče da li će se pridružiti ovom programu.

Krediti za refinansiranje odobravaće se uz kamatnu stopu u iznosu dvonedeljne REPO stope, koja sada iznosi 12,25 odsto plus 5,5 odsto, najavio je Rebić.

Na primeru kredita od 300.000 dinara sa rokom otplate od 60 meseci i grejs periodom od 18 meseci, rata tokom grejs perioda bi iznosila 4.520,83 dinara, a rata posle grejs perioda 9.638,03 dinara.

Za kredit od 300.000 dinara koji je odobren na 36 meseci, klijenti sada plaćaju mesečnu ratu od 10.969 dinara, naveo je Rebić, dok bi rata tokom grejs perioda od godinu dana iznosila 4.158 dinara, a posle isteka tih 12 meseci 9.540 dinara.

Prema njegovim rečima, Sosiete ženeral banka nema povećanja procenta nenaplativih kredita u odnosu na vreme pre ekonomske krize, zbog politike poslovanja koja se vodi od samog početka poslovanja banke na tržištu Srbije.

Želimo da izbegnemo takvu situaciju i pomognemo građanima da lakše prebrode ovu ekonomsku krizu, istakao je Rebić.

Rebić je naglasio da tokom ove akcije, koja traje do 1.maja, građani koji se odluče za refinansiranje svojih zaduženja uz grejs period, neće plaćati administrativne troškove.

On je istakao i da građani koji se odluče da refinansiraju svoja dugovanja prema drugim bankama u iznosu većem od 2.000 evra, ukoliko prebace svoj račun o Sosiete ženeral banku, imaju mogućnost da uz kredit za refinansiranje dobiju i dozvoljenu pozajmicu, bez kamate u prvih šest meseci, do 40.000 dinara.

Maksimalni iznos kredita za refinansiranje je do milion dinara, uz opterećenje zarade do 40 odsti i rok otplate od 48 meseci.

Rebić je rekao da se očekuje da Vlada u narednom periodu izađe sa konkretnim predlogom mera, koje bi mogle da važe i za mala i srednja preduzeća.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu bi mogle da se razmatraju i olakšice u otplati zaduženja građana koji imaju stambene kredite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik