Šta skriva najveće ostrvo Crnogorskog primorja?

Bez autora
Jul 31 2019

Najveće ostrvo na Crnogorskom primorju je Sveti Nikola, poznatije po "nadimku" Havaji. Meštani ga još nazivaju i Školj, po italijanskoj reči "skoljo" (it. scoglio), što znači kamen ili stena, ali i manje stenovito ostrvo. Oni koji često letuju u Budvi, kažu da nije red da se u taj grad dođe, a da se to ostrvo ne poseti. Ostrvo, dugačko je oko dva kilometra, oko jedan kilometar je udaljeno od Budve i do njega se čamcem stiže za nekoliko minuta. Na ostrvu se nalaze tri velike i veći broj manjih skrivenih plaža. Budvanin Vlado Kalezić jedan je od vlasnika upravo jedne takve skivene plažice. Kaže da se na njoj nalaze samo 24 ležaljke, kako ne bi bila pretrpana a gosti mogli da uživaju u miru.

Šta skriva najveće ostrvo Crnogorskog primorja?Najveće ostrvo na Crnogorskom primorju je Sveti Nikola, poznatije po "nadimku" Havaji. Meštani ga još nazivaju i Školj, po italijanskoj reči "skoljo" (it. scoglio), što znači kamen ili stena, ali i manje stenovito ostrvo.

Oni koji često letuju u Budvi, kažu da nije red da se u taj grad dođe, a da se to ostrvo ne poseti.

Ostrvo, dugačko je oko dva kilometra, oko jedan kilometar je udaljeno od Budve i do njega se čamcem stiže za nekoliko minuta. Na ostrvu se nalaze tri velike i veći broj manjih skrivenih plaža.

Budvanin Vlado Kalezić jedan je od vlasnika upravo jedne takve skivene plažice. Kaže da se na njoj nalaze samo 24 ležaljke, kako ne bi bila pretrpana a gosti mogli da uživaju u miru.

"Mi se ne reklamiramo puno. Imamo i turista, ali su nam gosti većinom meštani", kaže Vlado. Dodaje da jučerašnje nevreme nije nanelo mnogo štete plaži, na kojoj se inače ne održavaju žurke i nema muzike, osim one koju proizvode zrikavci.

"Nema partija. Totalno smo protiv muzike. Ovo je mesto na koje gost dolazi da se odmori, da napuni baterije, da sluša ptičice i zrikavce. Voda je kristalno čista i ugođaj je besprekoran", ističe sagovornik Prve televizije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik