Štand BiH najposjećeniji na sajmu turizma u Norveškoj

Bez autora
Jan 15 2018

Zahvaljujući norveškoj turističkoj firmi Solheimen Konferansehotell i njenoj bh. partnerskoj organizaciji Kula-Trans, proteklog vikenda u velikom sportsko-kulturnom i privrednom centru Telenor-areni u Oslu prvi put su se, na najvećem turističkom sajmu u Skandinaviji predstavili bh. turistički potencijali. Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote treba kroz ovakve privredne manifestacije predstaviti Norvežanima. Mi smo sa našim norveškim prijateljima na najbolji način nastojali i nadam se uspjeli da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju bh. turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista, kazao je ambasador BiH u ovoj zemlji Nedim Makarević.

Štand BiH najposjećeniji na sajmu turizma u NorveškojZahvaljujući norveškoj turističkoj firmi Solheimen Konferansehotell i njenoj bh. partnerskoj organizaciji Kula-Trans, proteklog vikenda u velikom sportsko-kulturnom i privrednom centru Telenor-areni u Oslu prvi put su se, na najvećem turističkom sajmu u Skandinaviji predstavili bh. turistički potencijali.

- Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote treba kroz ovakve privredne manifestacije predstaviti Norvežanima. Mi smo sa našim norveškim prijateljima na najbolji način nastojali i nadam se uspjeli da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju bh. turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista, kazao je ambasador BiH u ovoj zemlji Nedim Makarević.

Vlasnik agencije Kula-Turist Nedžad Boškailo, koji živi i radi u Norveškoj, ima dugogodišnju poslovnu saradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.

Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su u dva dana sajma prezentovane i podijeljene zainteresovanim posjetiteljima na sajmu turizma.

- Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu učestvuju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist, već turističke ponude iz cijele BiH, kazao je Boškailo, naglasivši da je bh. štand bio najposjećeniji štand na ovom sajmu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog

Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik