Subvencije za finansiranje izložbi i drugih manifestacija iz oblasti privrede

Bez autora
Sep 13 2011

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, raspisala je Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih sredstava – subvencija za finansiranje izložbi i drugih mannifestacija iz oblasti privrede na teritoriji grada Beograda. Pravo na podnošenje prijave imaju neprofitne organizacije registrovane na teritoriji grada Beograda. Prijave mogu podnositi isključivo neprofitne organizacije i udruženja čija je delatnost direktno vezana za razvoj privrede. Ukupna sredstava za finansiranje izložbi i drugih manifestacija iz oblasti privrede na teritoriji grada Beograda za 2011. godinu iznose 1,5 miliona dinara. Maksimalan iznos sredstava koji se može dodeliti pojedinačno po korisniku sredstava iznosi 150.000 dinara.

Subvencije za finansiranje izložbi i drugih manifestacija iz oblasti privredeGradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, raspisala je Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih sredstava – subvencija za finansiranje izložbi i drugih mannifestacija iz oblasti privrede na teritoriji grada Beograda.

Pravo na podnošenje prijave imaju neprofitne organizacije registrovane na teritoriji grada Beograda. Prijave mogu podnositi isključivo neprofitne organizacije i udruženja čija je delatnost direktno vezana za razvoj privrede.

Ukupna sredstava za finansiranje izložbi i drugih manifestacija iz oblasti privrede na teritoriji grada Beograda za 2011. godinu iznose 1,5 miliona dinara. Maksimalan iznos sredstava koji se može dodeliti pojedinačno po korisniku sredstava iznosi 150.000 dinara.

Finansiraće se isključivo opravdani troškovi. Pod opravdanim troškovima podrazumevaju se troškovi koji se odnose na:

  • iznajmljivanje prostora ili štanda za održavanje izložbe odnosno manifestacije;
  • postavljanje i vođenje izložbenog prostora;
  • štampani i ostali materijal koji se odnosi na promociju eksponata ili sadržinskog programa izložbe odnosno manifestacije.

Podnosilac prijave mora da ispunjava sledeće uslove:

  • da ima registrovano sedište na teritoriji grada Beograda najmanje jednu godinu, pre objavljivanja teksta poziva u sredstvima informisanja;
  • da ima utvrđen datum, vreme, mesto održavanja, broj učesnika izložbe ili manifestacije na teritoriji grada Beograda;
  • da je direktno odgovoran za pripremu i upravljanje programom, a ne da deluje kao posrednik;
  • da je za tekuću godinu izmirio dospele poreze, doprinose i druge javne dažbine u skladu sa propisima Republike Srbije.

Neće se uzimati u obzir prijave za organizovanje izložbi i drugih manifestacija čija je programska sadržina usmerena na razvoj sporta, zdravstva, socijalne zaštite, turizma, nauke i obrazovanja i poljoprivrede.

Potrebna doumentacija za podnošenje prijava i ostali uslovi konkursa utvrđeni su Uputstvom za podnosioce prijava. Uputstvo za podnosioce prijava, konkursna dokumentacija i prijava mogu se preuzeti na dnu ove stranice.

Prijava sa pratećom dokumentacijom dostavlja se u dva primerka u zapečaćenoj koverti i to preporučenom poštom ili ličnom dostavom na adresu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije br. 1/XVII.

Na koverti mora da piše naznaka: “Finansiranje organizovanja izložbi i drugih manifestacija iz oblasti privrede na teritoriji grada Beograda ne otvarati”. Na poleđini koverte obavezno navesti naziv i adresu podnosioca prijave.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila: privreda@beograd.gov.rs

Rok za podnošenje prijava: 03.10.2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik