Švajcarci suvlasnici NIS

Bez autora
Sep 06 2011

Švajcarska investiciona banka Julius Baer bila je jedan od najvećih kupaca akcija „Naftne industrije Srbije“ početkom prošle sedmice, kada je realizovano nekoliko većih paketa hartija ove kompanije na nivoima od oko 740 dinara. Ovaj investitor trenutno se nalazi na sedmoj poziciji u vlasničkoj strukturi NIS-a sa udelom od 0,1 odsto, dok je sa liste najvećih akcionara „ispao“ kastodi račun austrijske Unikredit banke. Osim ovog investitora, na strani prodaje našao se i švedski investicioni fond „Ist kapital“, koji je likvidirao deo pozicije u NIS-u, ali je i dalje ostao među deset najvećih akcionara, ističe SIG. Najveći manjinski akcionar NIS-a i dalje je, posle države koja ima udeo od 29,87 odsto, kastodi račun austrijske Erste banke sa učešćem od 0,4 odsto, sledi investicioni fond hrvatske Zagrebačke banke (0,37 procenata), a zatim kastodi račun „Sitigrupe“ (0,1). Akcije NIS-a od početka godine beleže rast vrednosti od 51,8 odsto.

Švajcarci suvlasnici NISŠvajcarska investiciona banka Julius Baer bila je jedan od najvećih kupaca akcija „Naftne industrije Srbije“ početkom prošle sedmice, kada je realizovano nekoliko većih paketa hartija ove kompanije na nivoima od oko 740 dinara - objavila je u utorak brokerska kuća „Sinteza invest grup“.

Ovaj investitor trenutno se nalazi na sedmoj poziciji u vlasničkoj strukturi NIS-a sa udelom od 0,1 odsto, dok je sa liste najvećih akcionara „ispao“ kastodi račun austrijske Unikredit banke. Osim ovog investitora, na strani prodaje našao se i švedski investicioni fond „Ist kapital“, koji je likvidirao deo pozicije u NIS-u, ali je i dalje ostao među deset najvećih akcionara, ističe SIG.

Najveći manjinski akcionar NIS-a i dalje je, posle države koja ima udeo od 29,87 odsto, kastodi račun austrijske Erste banke sa učešćem od 0,4 odsto, sledi investicioni fond hrvatske Zagrebačke banke (0,37 procenata), a zatim kastodi račun „Sitigrupe“ (0,1).

Akcije NIS-a od početka godine beleže rast vrednosti od 51,8 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik