Švajcarska - da ne žališ da platiš

Bez autora
Mar 13 2013

Švajcarski turizam je ocenjen najvišom ocenom u pogledu konkurentnosti, uprkos visokim cenama i jakom kursu nacionalne valute, franka. Na ovogodišnjoj listi Svetskog ekonomskog foruma i konsultantske kuće "Baz i Kompani", na kojoj se našlo ukupno 140 zemalja, Švajcarska je zadržala prvo mesto najkonkurentnije zemlje u domenu turizma, ispred Nemačke. Austrija je zauzela treće mesto, na kojm je prošle godine bila Francuska koja je ove godine pala na sedmu poziciju. Ove godine u prvih deset zemalja se našla Španija, zauzevši visoko četvrto mesto, ispred Velike Britanije i SAD. Švajcarska je dobila najviše ocene u pogledu infrastrukture, higijene, zdravstva, javnog transporta i bezbednosti. Švajcarski turizam je pohvaljen i zbog kvalifikovanosti zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, zbog ekologije, prirodnih i kulturoloških resursa.

Švajcarska - da ne žališ da platišŠvajcarski turizam je ocenjen najvišom ocenom u pogledu konkurentnosti, uprkos visokim cenama i jakom kursu nacionalne valute, franka.

Na ovogodišnjoj listi Svetskog ekonomskog foruma i konsultantske kuće "Baz i Kompani", na kojoj se našlo ukupno 140 zemalja, Švajcarska je zadržala prvo mesto najkonkurentnije zemlje u domenu turizma, ispred Nemačke.

Austrija je zauzela treće mesto, na kojm je prošle godine bila Francuska koja je ove godine pala na sedmu poziciju.

Ove godine u prvih deset zemalja se našla Španija, zauzevši visoko četvrto mesto, ispred Velike Britanije i SAD.

Švajcarska je dobila najviše ocene u pogledu infrastrukture, higijene, zdravstva, javnog transporta i bezbednosti. Švajcarski turizam je pohvaljen i zbog kvalifikovanosti zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, zbog ekologije, prirodnih i kulturoloških resursa.

Visoke cene smeštaja i usluga su ovu zemlju, međutim, svrstale na pretposlednje 139. mesto u pogledu kompetitivnosti cena u turizmu, ispred Francuske.

Jak kurs franka, koji diktira i visoke cene turističkih usluga, uzrok je smanjenog broja noćenja u 2012. i to za dva odsto, na 34,8 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik