Svaka četvrta kompanija koristi kompletnu zaštitu za mobilne uređaje

Bez autora
Mar 12 2013

Danas skoro polovina svetskih kompanija ima specijalizovana rešenja za upravljanje i bezbednost mobilnih uređaja u svojim korporativnim mrežama. Istraživanje koje je kompanija Kaspersky Lab uradila krajem 2012. godine u saradnji sa kompanijom B2B International, pokazalo je da je 23 odsto organizacija usvojilo specijalizovana bezbednosna rešenja isključivo za smart telefone i tablete. Samo 28 odsto kompanija širom sveta izabralo je kompletnu tehnologiju Mobile Device Management (MDM). Stalno se povećava broj smart telefona, kako za korporativne, tako i za privatne svrhe, koji bivaju svakodnevno korišćeni za poslovne aktivnosti. Nemoguće je ignorisati ovaj trend rasta u današnjem poslovnom okruženju, što istraživanje i dokazuje. Samo 9 odsto organizacija smatra da je važno da se zabrani korišćenje ličnih smart telefona za posao. Sa druge strane, 29 odsto komanija je omogućilo svojim zaposlenima potpun pristup podacima u korporativnim mrežama preko mobilnih uređaja.

Svaka četvrta kompanija koristi kompletnu zaštitu za mobilne uređajeDanas skoro polovina svetskih kompanija ima specijalizovana rešenja za upravljanje i bezbednost mobilnih uređaja u svojim korporativnim mrežama.

Istraživanje koje je kompanija Kaspersky Lab uradila krajem 2012. godine u saradnji sa kompanijom B2B International, pokazalo je da je 23 odsto organizacija usvojilo specijalizovana bezbednosna rešenja isključivo za smart telefone i tablete. Samo 28 odsto kompanija širom sveta izabralo je kompletnu tehnologiju Mobile Device Management (MDM).

Stalno se povećava broj smart telefona, kako za korporativne, tako i za privatne svrhe, koji bivaju svakodnevno korišćeni za poslovne aktivnosti. Nemoguće je ignorisati ovaj trend rasta u današnjem poslovnom okruženju, što istraživanje i dokazuje. Samo 9 odsto organizacija smatra da je važno da se zabrani korišćenje ličnih smart telefona za posao. Sa druge strane, 29 odsto komanija je omogućilo svojim zaposlenima potpun pristup podacima u korporativnim mrežama preko mobilnih uređaja.

Korišćenje smart telefona i drugih mobilnih uređaja za posao, svakoj kompanije diže nivo konkurentnosti, zaposleni postaju fleksibilniji i u stanju su da odgovaraju na zadatke i pitanja bez obzira na to gde se nalaze i koliko je sati. Ipak, uvođenje ovih uređaje u korporativnu infrastrukturu zahteva novi pristup IT bezbednosti, jer kompanija može rizikovati od gubitka krucijalnih podataka, u slučaju napada virusa ili gubitka uređaja. Kompanija Kaspersky Lab nudi rešenje za korporacije pomoću kojeg mogu biti zaštićeni svi poslovni uređaji, uključujući i mobilne uređaje, u jedinstvenom centralizovanom bezbednsosnom okviru, rekao je Alexander Erofeev, šef marketinga kompanije Kaspersky lab.

Tehnologija upravljanja mobilnim uređajima (MDM) integrisana u novoj platformi kompanije Kaspersky Lab za bezbednost korporativnih mreža, Kapsersky Endpoint Security for Business, obezbeđuje pouzdano upravljanje i zaštitu bilo kojeg mobilnog uređaja koji koristi kompanija.

Osim zaštite smart telefona i tableta od virusa (što je čak i važnije za Android okruženje, koje je na meti stalno rastućeg broja zlonamernih programa) pomoću tehnologije MDM moguće je daljinski upravljati sadržajem sačuvanim na uređaju, blokirajući pristup istom, ukoliko je uređaj izgubljen ili ukraden. Takođe, tehnologija MDM omogućava IT stručnjacima da imenuju ceo sadržaj na mobilnom uređaju kao lični ili korporativni. Samim tim, današnji trend Donesi svoj uređaj (BYOD – Bring Your Own Device) prestaje da bude problem organizacijama - administratori mogu uvek da upravljaju podacima na ličnim uređajima svojih zaposlenih, a da ne dodiruju njihov lični sadržaj.

Još jedna prednost tehnologije MDM u okviru korporativnog rešenja kompanije Kaspersky Lab, jeste njeno centralizovano upravljanje i kontrolni sistem, koji se lako uklapa u korporativni bezbednosni sistem i čini mogućim da se identifikuju sve pretnje mobilnoj IT infrasturkturi organizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik