Svetske premijere u Beogradu

Bez autora
Mar 21 2013

Najvažnija i najveća ovogodišnja manifestacija u oblasti automobilske industrije u našem regionu - 51. Međunarodni salon automobila, biće otvoren sutra, 22. marta, na Beogradskom sajmu. Već tradicionalno, u hali 3 na tri hiljade kvadrata posetiocima sajma automobile biće predstavljen celokupan program – putnički, komercijalni i postprodajni deo. Na Beogradskom sajmu danas je održan pres dan, gde su najpoznatiji proizvođači, uvoznici i distributeri automobila, motocikala i prateće opreme predstavili nove i već dobro poznate modele svojih automobila, kao i novosti iz ovogodišnje izlagačke ponude. “Zvezda oko koje se okreće svet” moto je pod kojim se na ovogodišnjem Salonu automobila predstavlja Mercedes-Benz. Odmah posle premijernog predstavljanja u Ženevi, u Beogradu je prikazana nova generacija limuzine E-Klase, E-Klase Kupe i potpuno novi model, jedinstveni CLA. Pored premijernih modela, Mercedes-Benz prvi put na jednoj sajamskoj manifestaciji u Srbiji izlaže ekskluzivni sportski model SLS AMG Black Series.

Svetske premijere u BeograduNajvažnija i najveća ovogodišnja manifestacija u oblasti automobilske industrije u našem regionu - 51. Međunarodni salon automobila, biće otvoren sutra, 22. marta, na Beogradskom sajmu.

Već tradicionalno, u hali 3 na tri hiljade kvadrata posetiocima sajma automobile biće predstavljen celokupan program – putnički, komercijalni i postprodajni deo.

Na Beogradskom sajmu danas je održan pres dan, gde su najpoznatiji proizvođači, uvoznici i distributeri automobila, motocikala i prateće opreme predstavili nove i već dobro poznate modele svojih automobila, kao i novosti iz ovogodišnje izlagačke ponude.

Mercedes-Benz

“Zvezda oko koje se okreće svet” moto je pod kojim se na ovogodišnjem Salonu automobila predstavlja Mercedes-Benz.

Odmah posle premijernog predstavljanja u Ženevi, u Beogradu je prikazana nova generacija limuzine E-Klase, E-Klase Kupe i potpuno novi model, jedinstveni CLA.

Pored premijernih modela, Mercedes-Benz prvi put na jednoj sajamskoj manifestaciji u Srbiji izlaže ekskluzivni sportski model SLS AMG Black Series. Predstavnici kompanije očekuju da će veliku pažnju privući i SL63 AMG, nova GL-Klasa, restilizovana G-Klasa i gradski “mališan” smart fortwo.

U okviru komercijalnog programa Mercedes-Benz predstaviće putničke verzije modela Citan i Viano.

Porsche SCG

Hala 5 je, kao i godinama unazad, na salonu automobile rezervisana za Porsche SCG. Na njihovom izložbenom prostoru predstavljaju se tri brenda – Audi, Seat i Volkswagen.

“Audi kakav želite po sajamskim cenama” moto je pod kojim se ove godine na Sajmu predstavlja ovaj svetski poznati automobilski brend. U zavisnosti od modela, audi se na sajmu može kupiti uz uštedu i do 5.855 evra, a potrošačima su omogućene i razne druge pogodnosti – dodatni popust od 3.000 evra za kupovinu preko Porsche Mobility ili besplatno kasko osiguranje.

Audi premijerno predstavlja novi A3 Sportback. Reč je o kompaktnom modelu sa petoro vrata, sa prostranim prtljažnikom, koji stvara nove temelje u pogledu težine vozila zahvaljujući svojoj ultra lakoj konstrukciji. Motori su snažni i ekonomični. Infotainment sistemi i sistemi asistencije vozaču, dostupni kod novog A3 Sportback-a, postavljaju nove standarde u premijum kompakt segmentu.

Seat ulazi u novu eru, kažu predstavnici ovog brenda. Novi Leon je izuzetno dobar auto, jedinstvenog dizajna, dinamičnog sportskog karaktera, kvaliteta i elegancije.
 
Treća generacija Leona je potpuno novi automobil koji je iz osnova razvijen. Njegovi prethodnici su omogućavali uživanje u vožnji i izuzetnu funkcionalnost – tradicija koju će novi SEAT Leon sigurno nastaviti. I ovaj model se proizvodi u fabrici u Martorelu pored Barselone, u Španiji. Od premijere prve generacije Leona 1999. godine, SEAT je prodao 1,2 miliona vozila krajnje uspešne game ovog modela. Model sa petoro vrata je pun luksuzne tehnologije poput infotainment sistema, sistema asistencije, šasije i pogona. Motori predstavljaju kombinaciju lakih performansi  sa uzornom ekonomičnošću.

Polo, Golf, Jetta, Passat, Volkswagen CC, Tiguan BlueMotion, Touareg V6 TDI, Transporter, Crafter modeli su koje će na salonu automobile predstaviti Volkswagen. Ova nemačka kompanija posebno će predstaviti golf sedme generacije, a sajamski kupci mogu da očekuju i sajamske cene i pogodnosti.

Chevrolet

Dan uoči početka Salona automobila predstavljen je novi model Chevrolet Trax, koji će se u prodaji pojaviti u aprilu, a prva vozila biće isporučena u maju. Ovaj automobil je tipičan predstavnik B segmenta SUV vozila, dostupan je sa pogonom na dva ili četiri točka, a startna cena za Srbiju je 16.399 evra.

Ovaj model američkog proizvođača ima tri verzije motora – dve benzinske (1.6 sa 115 KS i 1.4 turbo sa 140 KS), kao i 1.7 dizel motor sa 131 KS. U ponudi je šestostepeni manuelni menjač, kao i automatski menjač sa startstop funkcijom, koja smanjuje potrošnju goriva i emisiju ugljendioksida. Najbitnija novina koju Chevrolet predstavlja kod ovog modela je Nailing – multimedijalni sistem koji povezuje mobilni telefon sa LCD ekranom u automobilu.

Chevrolet je premijerno na Salonu automobile predstavio još tri modela - Camaro, Cruze Station Wagon i Malibu, vozila koja su prošle godine premijerno predstavljena u Evopi, ali do sada nisu viđena u Beogradu.

Peugeot

Na Beogradski sajam pravo iz Ženeve stigao je dugo najavljivani urbani terenac Peugeot 2008. Ove godine ekskluzivno je predstavljen i revolucionarni hibrid 508 RXH, koji predstavlja kombinaciju karavana, crossovera i vozila visoke klase. Za potrošače istančanog ukusa ovaj francuski proizvođač je pripremio Peugeot RCZ, koji predstavlja trijumf stila i tehničke opremljenosti, model koji pomera granice u CC segmentu automobila.

Pod sloganom “All you need is LAV” kupce čekaju i Peugeot 208, dominantno gradsko vozilo, kao i prostrani Peugeot 301, model sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

U zavisnosti od modela, ovlašćeni uvoznik “Verano motors” omogućio je sajamski popust i do 3.000 evra.

Kupci Peugeot skutera, pored sajamskog popusta, na poklon dobijaju i kofer (top case). Posetiocima će premijerno biti predstavljen i prvi Peugeot skuter na tri točka – Metropolis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik