Tesla predstavila prototip "X"

Bez autora
Feb 14 2012

Kalifornijska kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla, predstavila je prototip svog budućeg modela, nazvan "X". S obzirom da je prethodni model "S" svoju oznaku dobio između ostalog zato što je po konfiguraciji sedan, novitet je nazvan "X" i zbog svoje forme krosovera, zbog čega će, ako zaživi, biti prvi električni automobil ovog tipa. Osim što sa sobom donosi brojne tehničke inovacije na koje je Tesla već navikla publiku, prototip prikazuje i novi sistem vrata nazvan "sokolova krila", koja se ne otvaraju samo na gore, kao na dobro poznatim "galebovim krilima" Mercedesa, već se delimično preklapaju u sredini, sa idejom da se olakša pristup kabini na skučenim parkinzima. Automobil bi trebalo da ima slične vozne karakteristike kao model "S", a procenjuje se da će se osnovna cena, u zavisnosti od opreme kretati između 60.000 i 90.000 dolara.

Tesla predstavila prototip "X"Kalifornijska kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla, predstavila je prototip svog budućeg modela, nazvan "X".

S obzirom da je prethodni model "S" svoju oznaku dobio između ostalog zato što je po konfiguraciji sedan, novitet je nazvan "X" i zbog svoje forme krosovera, zbog čega će, ako zaživi, biti prvi električni automobil ovog tipa.

Osim što sa sobom donosi brojne tehničke inovacije na koje je Tesla već navikla publiku, prototip prikazuje i novi sistem vrata nazvan "sokolova krila", koja se ne otvaraju samo na gore, kao na dobro poznatim "galebovim krilima" Mercedesa, već se delimično preklapaju u sredini, sa idejom da se olakša pristup kabini na skučenim parkinzima.

Prema podacima iz Tesle, automobil bi trebalo da ima slične vozne karakteristike kao model "S", a procenjuje se da će se osnovna cena, u zavisnosti od opreme kretati između 60.000 i 90.000 dolara.

Nije preciziran početak prodaje, ali se očekuje da će se "X" naći u prodaji sredinom 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik