Toyota najbolji globalni ekološki brend

Bez autora
Jul 10 2012

Toyota je i ove godine osvojila prvo mesto u drugom godišnjem izveštaju “Najbolji globalni ekološki brendovi” koji je objavila Interbrand konsultantska agencija. Ovaj izveštaj utvrđuje razliku između poimanja ekoloških performansi brenda od strane javnosti i ekoloških mera koje su zaista preduzete, a na osnovu javno dostupnih informacija i podataka. Uspeh kompanije u godišnjem izveštaju se ogleda u tome što je ekološka održivost ostala jedan od najvećih prioriteta menadžmenta Toyote. Interbrand je takođe pozitivno ocenio širenje asortimana Toyote Prius, prvog na svetu masovno proizvedenog potpuno hibridnog vozila, 15 godina nakon početka njegove proizvodnje. Prodaja Toyotinih hibridnih vozila je u aprilu ove godine premašila četiri miliona primeraka, uključujući 430,000 vozila prodatih u Evropi. Toyota Europe planira da 2012. godine poveća udeo hibridnih Toyota i Lexus vozila na 14 posto, dok je trenutno oko 10 procenata.

Toyota najbolji globalni ekološki brendToyota je i ove godine osvojila prvo mesto u drugom godišnjem izveštaju “Najbolji globalni ekološki brendovi” koji je objavila Interbrand konsultantska agencija. Ovaj izveštaj utvrđuje razliku između poimanja ekoloških performansi brenda od strane javnosti i ekoloških mera koje su zaista preduzete, a na osnovu javno dostupnih informacija i podataka.

Uspeh kompanije u godišnjem izveštaju se ogleda u tome što je ekološka održivost ostala jedan od najvećih prioriteta menadžmenta Toyote. Interbrand je takođe pozitivno ocenio širenje asortimana Toyote Prius, prvog na svetu masovno proizvedenog potpuno hibridnog vozila, 15 godina nakon početka njegove proizvodnje.

Prodaja Toyotinih hibridnih vozila je u aprilu ove godine premašila četiri miliona primeraka, uključujući 430,000 vozila prodatih u Evropi. Toyota Europe planira da 2012. godine poveća udeo hibridnih Toyota i Lexus vozila na 14 posto, dok je trenutno oko 10 procenata.

Počevši od ove godine, Toyota Prius porodica će se u Evropi sastojati od Toyote Prius, Toyote Prius+ sa sedam sedišta i Toyote Prius Plug-in Hybrid, čime će ekološke prednosti Priusa sada biti dostupne širem krugu kupaca. Tiha revolucija je došla i u evropski B segment, sa nedavnom promocijom Toyote Yaris Hybrid, proizvedene u Evropi.

Kako kompanija i dalje teži da stvori savršen ekološki automobil, Toyota je ostala verna svom 360 stepeni pristupu za održiv rad, sa ciljem smanjenja emisija ugljen-dioksida u celokupnom procesu proizvodnje i prodaje. Kompanija takođe radi na očuvanju prirodnih izvora kroz ponovnu upotrebu i recikliranje materijala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik